Numărul persoanelor infectate cu Covid 19 de la Şantierul Naval Damen Galaţi este în creștere, în condițiile în care 95 de angajaţi ai companiei olandeze şi salariaţi ai subcontractorilor au luat virusul Sars Cov 2, transmite Mediafax.

Santierul naval Damen GalatiFoto: Damen.com

Potrivit cifrelor oficiale prezentate reprezentanţii Damen, de la începutul epidemiei, pe platforma gălăţeană au fost înregistrate aproape o sută de cazuri de infectare cu virusul Sars Cov 2. Este vorba despre angajaţi ai Damen, dar şi despre subcontractori ai companiei. De la începutul epidemiei, un angajat al Damen a murit din cauza Covid-19, iar 51 de persoane s-au vindecat. Celelalte 43 de persoane primesc tratament.

„Din aprilie şi până în prezent, la Şantierul Naval Damen Galaţi s-a înregistrat un număr de 95 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus (inclusiv subcontractori). Dintre aceste persoane, 51 sunt vindecate”, scrie în informarea oferită de Damen Galaţi.

În paralel, conducerea şantierului a luat noi măsuri de protecţie. Masca de protecţie este obligatorie în spaţiile deschise şi închise, se lucrează în ture, iar la intrare se face termoscanarea angajaţilor.

Focarul de la şantierul naval nu este singurul din Galaţi. Autorităţile mai monitorizează comuna Toflea şi Spitalul Judeţean. La unitatea medicală situaţia se deteriorează de la o zi la alta.

Luni, în spital erau 145 de cadre medicale infectate cu virusul Sars Cov 2. Asta în condiţiile în care de la debutul epidemiei în judeţul Galaţi sunt raportate 1632 de persoane infectate. Dintre acestea 111 persoane au murit, iar 910 s-au vindecat.