Alegerile locale programate pentru 27 septembrie ar putea avea loc pe parcursul a două zile, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, întrebat ce se va întâmpla dacă în septembrie vor fi zilnic peste 1.000 de cazuri de COVID-19. El a subliniat că la acest moment nu consideră necesară nici amânarea alegerilor locale, nici amânarea începerii noului an şcolar.

Nelu TataruFoto: AGERPRES

”În acest moment, nu văd un motiv să nu putem organiza alegerile şi, ce e mai important, să nu înceapă un an şcolar. Dar va începe cu anumite precauţii, iar alegerile se vor desfăşura cu anumite precauţii, într-un context pandemic cu o transmitre comunitară”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la Digi 24.

Întrebat ce scenariu există dacă în septembrie vor fi peste o mie de îmbolnăviri zilnic, Tătaru a afirmat: "Vor fi doar o treime dintre elevi care merg, celelalte două treimi sunt acasă, online, şi se vor roti aceste două treimi. În ceea ce priveşte alegerile, să fie mai multe zile, ca să putem pe zile să avem un aflux de populaţie”.

El a spus că se ia în calcul ca alegerile să fie organizate în două zile sau să fie decalate cu o săptămână, în zonele cu focare.

”Dar, în acest moment, avem scenariul ca pe 27 septembrie să se desfăşoare cu precauţii şi respectarea distanţării fizice, alegerile locale”, a subliniatTătaru.