Andreea Esca: Da, am fost bolnavă de Covid-19, atât eu, cât și soțul meu și unul dintre copii

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 20 iulie 2020, 19:36 Actualitate | Coronavirus


Andreea Esca, la Stirile ProTV
Foto: Captura video
Andreea Esca, prezentatoarea Ştirilor ProTV, a confirmat luni seara că a fost bolnavă de Covid-19, la fel și soțul său și unul dintre copii, dar că toți trei sunt în prezent bine, ultimele rezultate ale testelor pentru coronavirus fiind negative.

„Da, am fost bolnavă de Covid-19, atât eu, cât și soțul meu și unul dintre copii, și, mulțumită lui Dumnezeu și medicilor extraordinari, alături de care am trecut în această perioadă nefericită, suntem bine și avem un rezultat negativ astăzi, toți trei” - a spus Andreea Esca la jurnalul Știrilor Pro TV de la ora 19.00.

Jurnalista a povestit cum a aflat că s-a îmbolnăvit, atât ea cât și familia sa.
 • „Lucrurile au fost foarte ciudate, nu știu dacă neapărat complicate, dar niciodată nu te aștepți să ți se întâmple ție, oricum ar fi, și primul care s-a îmbolnăvit în familia noastră a fost soțul meu. Avea de 2 zile febră foarte mare, pe care inițial am asociat-o cu o problemă mai mult gastrică. Ne-am gândit că poate are o enterocolită sau, cine știe, chiar o toxinfecție alimentară, pentru că el de obicei atunci când avea orice fel de probleme cu stomacul făcea și febră”.
 • „Numai că mi s-a părut ciudat că era aproape a 3-a zi în care făcea febră și era febră foarte mare, aproape de 40 de grade. De obicei, când pățea așa ceva, se întâmpla o singură noapte în care avea, nu știu, febră 38, și a doua zi era în regulă. Atunci ne-am impacientat și am chemat salvarea. Ne-am făcut testul de coronavirus. El a ieșit pozitiv, eu am ieșit negativ. Bineînțeles că imediat a fost dus la spital. Eu, bineînțeles că am hotărât, chiar dacă aveam un rezultat negativ, pentru că avusesem contact cu cineva care avusese un rezultat pozitiv, să rămân în izolare pentru 14 zile și să-i fac testul și băiatului nostru care locuiește cu noi”.
 • „I-am făcut acest test și lui Aris și a ieșit și el cu un rezultat pozitiv, el până în acel moment neavând niciun alt simptom, decât îmi spunea că îl deranjează puțin gâtul, că crede că e roșu în gât, dar că nu ceva semnificativ, nu febră. Așa că în a doua zi după ce a fost internat Alex, l-am internat și pe Aris, și a făcut și fiica mea testul, deși ea nu locuiește cu noi și nu avusesem prea mare contact, dar ca să fim siguri și să nu punem pe nimeni în pericol în jur și-a făcut și Alexia testul și i-a ieșit negativ. Iar ei doi, după cum ți-am spus, s-au dus și s-au internat imediat la spitalul Victor Babeș din București, amândoi în același salon”.

„Îmi pierdusem mirosul și gustul”

 • „La mine au apărut simptomele după vreo 5 zile. Să spun sincer, mă miram că eu nu am, mi se părea cumva ciudat, pentru că noi suntem, da, în aceeași casă, și mi se părea ciudat că mie mi-a ieșit rezultatul negativ. Dar eram hotărâtă, bineînțeles, și conform protocoalelor și, pentru că așa gândeam că este bine, după 7-8 zile să refac oricum testul, să vedem ce se întâmplă, dacă nu cumva se pozitivează între timp, pentru că ei plecaseră din casă amândoi cu un rezultat pozitiv”.
 • „Numai că n-am apucat să se împlinească cele 7 zile, ca să fac noul test și, într-o zi, făcând ceva de mâncare, făceam niște cartofi cu usturoi și mi-am dat seama că dintr-o dată nu simt deloc mirosul de la usturoi, ceea ce e puțin ciudat. Am zis, bun, poate e doar în capul meu, că acum mă gândesc la asta din cauză că ei sunt bolnavi și așa mai departe. Și am început să testez tot felul de parfumuri pe care le aveam în casă și care erau foarte foarte puternice. De altfel, aproape că nu le suportam. Și mi-am dat seama că nu simt absolut nimic, o senzație extrem de ciudată, după care am început să gust tot felul de lucruri și mi-am dat seama că îmi pierdusem și gustul. Puteam să mănânc absolut orice, că nu simțeam absolut nimic. Și mi-am dat seama că între timp e clar că am devenit și eu purtătoarea acestui virus. Așa încât mi-am făcut testul mai devreme decât cele 7 zile pe care le așteptam și am avut un rezultat pozitiv și eu”.
 • Întrebată dacă prezenta și alte simptome, Esca a răspuns: „Aveam roșu în gât, aveam o amigdalită, să zic, dar nu m-am speriat foarte tare, pentru că eu fac foarte des acest roșu în gât, așa încât m-am tratat cu lucruri pe care le fac de obicei”.

„Nu înțelegeam cum a putut să cedeze organismul unui om atât de puternic”

 • „Avem în minte acest lucru, că forma gravă a bolii o fac doar acei oameni care au niște boli cronice, care au alte probleme anterioare, care, nu știu, sunt supraponderali și așa mai departe. Ei bine, iată că Alex, care este un bărbat de 50 de ani, fără niciun fel de boală cronică, un om care nu fumează, face sport, duce o viață foarte ordonată, nu face niciun fel de exces, iată că a făcut cea mai gravă formă dintre noi trei. Și m-am trezit, pentru că eram încă acasă, în momentul în care fiul meu mi-a dat telefon într-o dimineață și mi-a spus: mama, să știi că pe tata l-au dus la terapie intensivă”.
 • „Și în momentul ăla pur și simplu s-a dărâmat cerul peste mine. Pur și simplu nu înțelegeam, nu-mi venea să cred. Simțeam că leșin și că trebuie să ajung repede undeva să-mi revin, pentru că nu înțelegeam cum a putut să cedeze organismul unui om atât de puternic. Și el este un om puternic nu numai fizic, dar și psihic. Este un om care face toate sporturile extreme din lume, care nu se sperie de nimic, căruia nu îi e frică de nimic. Și tocmai el să pățească atât de rău. Adică plămânii lui au fost extrem de afectați într-un timp extrem de scurt. Organismul a reacționat violent într-un timp extrem de scurt și foarte repede a ajuns la terapie intensivă, unde a stat foarte multe zile, unde a avut nevoie de ventilație mecanică non-invazivă. A ajuns dintr-un om extrem de puternic și de sănătos, îmi spunea, atât cât mai putea să vorbească, până când a avut acea mască, practic nu mai ai cum să vorbești, dar atâta timp cât a putut să vorbească și să comunicăm, îmi spunea tot timpul nu mai pot, nu mai pot, este groaznic, cred că așa arată iadul. Nu mai pot”.
 • „Aveam senzația că văd un film îngrozitor și îmi doream doar să se termine, să mă trezesc și să-mi spună cineva că nu a fost adevărat. Numai că, din păcate, situația se agrava. La un moment dat mi-a scris Alex un mesaj, pentru că nu mai putea să vorbească, și mi-a spus: nu știu ce să fac, mă simt rău, din ce în ce mai rău și mi se propune să fac această trasfuzie cu plasmă de la bolnavi, pentru că altfel va fi mult mai rău. Sigur că avea dubiile lui, pentru că e vorba de o transfuzie și te gândești la tot felul de lucruri, însă am spus da, da, spune da și hai să facem asta pentru că lucrurile se văd că nu merg înspre bine. Ceea ce s-a și întâmplat și am făct foarte bine că am făcut această alegere, pentru că a început să i se îmbunătățească considerabil starea de sănătate”.

„Nu mă simțeam în stare să dau declarații. Am considerat prioritar să mă ocup de sănătatea familiei mele”

 • „Am ales să vorbesc acum, când am ajuns acasă. Fiecare om cred că are limitele lui. Și vreau să le mulțumesc tuturor acelora care m-au privit ca pe un om. Sunt un om. Un om care face greșeli, un om care poate să pățească orice lucru pe care fiecare dintre dumneavoastră îl poate păți. Nu sunt Dumnezeu, nu sunt un robot. Și probabil că asta a fost limita mea. Am considerat că într-o asemenea situație, prioritar pentru mine era să mă ocup de sănătatea familiei mele și să ne vedem trecuți de acest lucru, după care să stau la dispoziția oricui și să explic ce s-a întâmplat. Nu e niciun mister, nu e niciun secret, nu e nicio rușine, doar că nu mă simțeam în stare să fac acest lucru și nu mi se părea normal ca eu să dau declarații, după care ar fi urmat o mulțime de alte interviuri într-un moment în care eram foarte panicată și eram foarte preocupată să ne facem bine”.
 • „Fiecare om are o limită a lucrurilor pe care le poate duce. Eu atât am putut să duc. Și are o limită a decenței. Aici e limita decenței mele. Sunt un om extrem de extrovertit, știe toată lumea, îmi expun foarte multe lucruri din viața mea de familie, din viața personală pe toate rețelele. Am și eu o limită. Cred că de la spital și de la înormântare nu e nimic de spus”.

„Habar nu avem de unde ne-am îmbolnăvit, nu cred că este legat de acea petrecere”

 • „Habar nu avem de unde ne-am îmbolnăvit, habar nu avem. Chiar am vorbit cu Alex, el fiind primul care a avut practic boala dintre noi. Nu cred că este legat de acea petrecere, pentru că până în ziua de astăzi nu mai este nimeni dintre cei care au fost acolo care să fi avut un rezultat pozitiv, pentru că foarte mulți, mai ales după ce au fost aceste discuții, s-au dus și și-au făcut testul și au ieșit negativ, deci nu cred că este vorba despre această petrecere”.
 • „Ce cred că este important de știut este că putem lua oricare dintre noi, oriunde și oricând. Noi chiar am fost printre cei care ne-am protejat cât am putut de mult, am fost atenți la o mulțime de lucruri, dar, repet, cred că toți suntem oameni și cred că toți, la un moment dat, putem face, cu voie sau fără de voie, o abatere care să ne coste sănătatea.”
 • „Aceste mici neglijențe pe care le fac și oameni ca mine, care au fost foarte atenți, vă pot costa sănătatea. Pe noi ne-au costat”.
 • „Rezultatul tuturor a fost negativ. Eu sunt bine, Aris este bine, din păcate Alex mai trebuie să stea câteva zile în spital, pentru că la el va mai dura această recuperare a plămânilor”.
 • „Le suntem recunoscători tuturor medicilor de la spitalul Victor Babeș, unde am fost de la început până la sfârșit, și cred că fiecare dintre noi ar trebui să fie recunoscător medicilor care în această perioadă se luptă cu această pandemie”.
 • „Cred că ar trebui să mulțumim în fiecare zi (lui Dumnezeu) și să fim niște oameni credincioși, dar atunci când suntem bolnavi, să cerem ajutorul medicilor, să avem încredere în ei și să le mulțumim, să știm să le mulțumim pentru ceea ce fac pentru noi. Pentru că dacă ați sta măcar o zi într-un spital, să înțelegeți condițiile în care trebuie să lucreze non-stop, cazurile cu care au de-a face... Numai dacă ați sta o zi să-l ascultați pe omul acela, care în fiecare noapte cerea mila cuiva, cred că ați fi mult mai indulgenți și cu medicii, și voi între voi. Și cred că ați fi în general mai indulgenți cu viața” - a mai spus Andreea Esca la Știrile Pro TV.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

43733 vizualizari

 • -30 (88 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 iulie 2020, 20:17)

  [anonim]

  • -26 (60 voturi)    
   Nu cred poveștile acestei prezentatoare! (Luni, 20 iulie 2020, 21:45)

   Argon [utilizator] i-a raspuns lui

   Nu a avut nici un Covid-19. Isi face reclama. Cand iti scade audiență vii cu o știre bombă.Să-i fie rușine.
   • +15 (23 voturi)    
    Iata inca unul care spune: Covid nu exista! (Marţi, 21 iulie 2020, 9:29)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui Argon

    Desigur, toti mint, doar tu ai dreptate.
    Chiar asa sa fie ?
    Eu ma indoiesc ca tu existi cu adevarat, am voie ?
   • +3 (19 voturi)    
    ... (Marţi, 21 iulie 2020, 10:05)

    HerrMess [utilizator] i-a raspuns lui Argon

    Desigur, Esca are nevoie de reclama...

    Vorba profului meu de fizica: "e destepti de pute".
   • +1 (1 vot)    
    Nici eu (Joi, 23 iulie 2020, 15:48)

    2ni [utilizator] i-a raspuns lui Argon

    PRO TV stiri a fost fruntasa mereu la chestii bombastice, tiri-bombastice, halucinante, neverificabile, etc.

    Indiferent ce "vedete" a folosit.

    Imi cer scuze, dar altceva decat violuri, spargeri, incest, accidente oribile, evadari, maltratari, etc. nu a reusit sa furnizeze catre public de foarte multi ani.

    Cam asta este lada de "stiri" a PRO TV.
  • -16 (34 voturi)    
   CTP zice ca Esca e pe punctul de a atinge ridicolu (Marţi, 21 iulie 2020, 6:35)

   Argon [utilizator] i-a raspuns lui

   Cristian Tudor Popescu despre Andreea Esca: "Este o profesionistă a ştirilor, a meseriei, care frizează mereu perfecţiunea. Acum nu a mai fost profesionistă. A fost amatoare."

   friza vt [din fr friser] = A fi pe punctul de a atinge ridicolul, nebunia etc.
   Sursa: https://dexonline.ro/definitie/friza

   Este mai mult decât evident că acest Cristian Tudor Popescu, odată ce a folosit cuvântul "frizează", considera ca Andreea Esca este mereu pe punctul de a atinge ridicolul, și nicidecum perfecțiunea, pentru ca în dicționar cuvântul nu are un asemenea sens. După "frizează", trebuie sa urmeze ceva negativ. Dacă folosești expresii ca "frizează geniul, perfecțiunea", de fapt ironizezi.
   • +16 (24 voturi)    
    Mda, oare cine e ridicol acum ? (Marţi, 21 iulie 2020, 9:31)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui Argon

    CTP vorbeste de cu totul altceva, nicidecum de Covid.
    Le rastalmacesti cum iti convine tie
   • -2 (22 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 iulie 2020, 9:45)

    [anonim] i-a raspuns lui Argon

   • +9 (13 voturi)    
    Mintiti mintiti PSdistilor, poate ramane ceva (Marţi, 21 iulie 2020, 11:17)

    UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui Argon

    ”Andreea Esca este o profesionistă a știrilor care frizează mereu perfecțiunea. Acum n-a mai fost profesionistă. A fost amatoare, în sensul profund al rădăcinii acestui cuvânt, și anume acela de a iubi. Cred că Andreea Esca a salvat în această seară, fără să fie medic și preot, niște vieți și suflete prin ceea ce a spus și cum a spus”, a declarat Cristian Tudor Popescu luni seara, la Digi 24.
   • +4 (6 voturi)    
    neah (Marţi, 21 iulie 2020, 13:47)

    zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Argon

    Înțelegi prost citatul din CTP, deși clar ai tot timpul din lume
  • +5 (13 voturi)    
   era posibil ca sa nu fie plasma disponibila (Marţi, 21 iulie 2020, 6:59)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui

   Daca, de exemplu, sotul se imbolnavea inainte de exista acesteia in centrele din Ro, de exemplu.

   Mai pot sa fie gasite si alte IF-uri.

   inca depindem mult si de alti factori, nu numai de cei umani, care in acest caz au fost si sunt medici buni, cred io pentru ca sotul a fost tratat intr-un spital privat care isi face o selectie oarecum mai riguroasa a personalului decat cele de stat...
  • -4 (20 voturi)    
   IPOCRIZIE maxima de la Esca (Marţi, 21 iulie 2020, 9:58)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui

   Adevarul esta ca a fost o noua dovada de IPOCRIZIE maxima marca PRO TV: dupa ce a turuit intr-una la stiri cat de prosti sunt cei care nu poarta masca, cat de inumani sunt cei care nu pastreaza distantarea sociala, cat inapoiati mental sunt cei care se duc la petreceri si nu stau in casa, ea a facut fix asta: nu a purtat masca, nu a pastrat distantarea sociala, a fost la petrecere si nu a stat in casa. Si uite unde a dus asta: s-a imbolvanit de COVID-19.
   Problema nu este ca s-a imbolnavit, este uman, se poate intampla oricum, problema este IPOCRIZIA!!!
   • +3 (7 voturi)    
    De ce ipocrizie? (Marţi, 21 iulie 2020, 11:11)

    Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    Este o atitudine standard la romani, a fost chiar imortalizata intr-un proverb:

    SA FACI CE ZICE POPA, NU CE FACE POPA!
    • +1 (3 voturi)    
     Andreea Esca nu este etnic roman. Ce mentalitate?! (Miercuri, 22 iulie 2020, 5:28)

     Argon [utilizator] i-a raspuns lui Jegul Cristian Ioan

     Ce mentalitate românească la Andreea Esca. Ea nu este etnic roman.
   • 0 (0 voturi)    
    Realizari cu talc, extras de pe wiki (Joi, 23 iulie 2020, 15:35)

    2ni [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    Experiența acumulată la CNN nu se poate compara cu ceea ce învăța un jurnalist pe băncile facultății. În timpul stagiului la CNN, Andreea a văzut pentru prima dată cum funcționează o redacție de știri, cum arată un prompter și a făcut cunoștință cu întreaga tehnologie folosită pentru a realiza și prezenta un program de știri de calitate.

    La terminarea stagiului de la CNN, Andreea s-a întors în România. A declarat că ar fi putut să rămână să lucreze pentru CNN, dar nu putea sta departe de țară și de familie. După întoarcerea în România, Andreea Esca a acceptat oferta Pro TV-ului de editor-prezentator știri.

    Cariera Andreei Esca și realizările sale sunt impresionante: a fost numită de două ori „Femeia anului”, a câștigat în fiecare an[necesită citare] premiul pentru cel mai bun prezentator din România și a fost declarată cel mai bun om de televiziune.
 • +12 (36 voturi)    
  Sanatate multa! (Luni, 20 iulie 2020, 20:29)

  dd68 [utilizator]

  Deci...complexul de patru stele Novum by the Sea
  Citeşte de la Olimp, NU FACE BINE LA SANATATE!!!!
 • +1 (37 voturi)    
  Mazeta (Luni, 20 iulie 2020, 20:29)

  un domn [utilizator]

  Te Vrem ( spuse o sfera care are crengi )
 • -44 (74 voturi)    
  Deci ea si copilul nu au avut nici o problema (Luni, 20 iulie 2020, 20:53)

  Gryphus [utilizator]

  doar sotul care sigur are si alte boli are o problema
  • +12 (28 voturi)    
   A citi (Luni, 20 iulie 2020, 21:33)

   VR007 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Hai sa citim impreuna..."nu înțelegeam cum a putut să cedeze organismul unui om atât de puternic. Și el este un om puternic nu numai fizic, dar și psihic. Este un om care face toate sporturile extreme din lume, care nu se sperie de nimic, căruia nu îi e frică de nimic. Și tocmai el să pățească atât de rău. Adică plămânii lui au fost extrem de afectați într-un timp extrem de scurt. Organismul a reacționat violent într-un timp extrem de scurt și foarte repede a ajuns la terapie intensivă, unde a stat foarte multe zile, unde a avut nevoie de ventilație mecanică non-invazivă. A ajuns dintr-un om extrem de puternic și de sănătos, îmi spunea, atât cât mai putea să vorbească, până când a avut acea mască, practic nu mai ai cum să vorbești, dar atâta timp cât a putut să vorbească și să comunicăm, îmi spunea tot timpul nu mai pot, nu mai pot, este groaznic, cred că așa arată iadul. Nu mai pot”! Nu, nu avea nimic inainte...deci fii atent ca te poate afecta si pe tine!
   • +2 (12 voturi)    
    repet (Marţi, 21 iulie 2020, 7:32)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui VR007

    Cu exceptia unor reactii de genul celei generate de toxiinfectie alimentara...

    Bubitza ignorata, dar cate mai sunt si nu le acordam atentie pana nu devin barosane si de necontrolat.

    cum organismul este un sistem complex se sparge buba intr=un loc si la un anume moment care iese din controlul nostru, uneori si din controlul doctorilor
   • +3 (7 voturi)    
    chiar crezi ca merita efortul (Marţi, 21 iulie 2020, 12:54)

    Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui VR007

    sa educi berbeci?
    lasa-i sa dea cu capul. s-asa suntem multi
   • +2 (2 voturi)    
    Englezii spuneau ca mortalitatea e mare la orienta (Miercuri, 22 iulie 2020, 13:54)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui VR007

    Si pe HN s-a scris despre o constatare a englezilor ca mortalitatea ar fi mai mare la arabi, africani si evrei.

    Probabil conteaza, mai mult decit comorbiditatile, structura genetica a fiecaruia, de proportia de gene provenita de la diverse rase.
    Rasa pura - indiferent de culoare - nu cred ca exista.
  • +8 (18 voturi)    
   Probabil ea si baiatul au aceeasi grupa de sange (Luni, 20 iulie 2020, 21:37)

   AliB [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   O (fara antigeni). Sunt studii care sugereaza ca lipsa antigenilor de pe globulele rosii ar reduce rata de coagulare/aglutinare.

   A e cu complicatiile.

   N-am gasit nimic concret despre B sau AB. Probabil sunt undeva intre cele doua extreme.
  • +17 (35 voturi)    
   tu nu citesti articolul? (Luni, 20 iulie 2020, 21:49)

   relax1 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   scrie clar ca nu avea comorbiditati, facea sport, nu fuma etc. e clar ca omul nu avea nimic, mai ales ca la banii lui face controale serioase la medic...si nu mananca parizer cu paine ca tine
   Probabil esti o persoana care mai departe de titlu nu citeste...ca nu poate
   • -14 (34 voturi)    
    zice ea ca era sanatos, nu un medic (Marţi, 21 iulie 2020, 1:35)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui relax1

    pe mine nu ma intereseaz parerile ei de genl: 'Și el este un om puternic nu numai fizic, dar și psihic. Este un om care face toate sporturile extreme din lume, care nu se sperie de nimic, căruia nu îi e frică de nimic


    "-)))

    sunt niste pareri subiective, nu sunt dovezi stiintifice medicale, tu nu citesti?
    • +3 (11 voturi)    
     Si cand Gryphus scrie: (Marţi, 21 iulie 2020, 11:23)

     UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     " sotul care sigur are si alte boli are o problema"

     este caz de

     "sunt niste pareri subiective, nu sunt dovezi stiintifice medicale, tu nu citesti?" ca nu cunoaste persoana

     de idiotenie ingamfata ca nu are pregatire medicala

     sau de reavointa ca sa existe cat mai multe imbolnaviri in RO?
  • +6 (18 voturi)    
   Alexandre Eram (Luni, 20 iulie 2020, 22:23)

   zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   nu are alte boli, face sport, n-a fumat.
   Toți trei au făcut Covid.
   • -8 (18 voturi)    
    De la șampanie și brânzeturi, (Marţi, 21 iulie 2020, 3:27)

    Namaste [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

    De la 14 Iulie, când au sărbătorit la Ambasadă...
    • +2 (2 voturi)    
     4 iulie, sărmane (Marţi, 21 iulie 2020, 13:33)

     zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Namaste

     4
   • -3 (17 voturi)    
    de unde stii ca nu are alte boli? (Marţi, 21 iulie 2020, 9:42)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui zavalitaa

    ai vazut tu analizele lui medicale?
    • +4 (14 voturi)    
     Dar tu de unde stii ca are? (Marţi, 21 iulie 2020, 11:24)

     UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     "ai vazut tu analizele lui medicale?"

     nevasta-sa il stie
    • +1 (5 voturi)    
     asta spune soția lui (Marţi, 21 iulie 2020, 13:32)

     zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     Adică Andreea Esca.
     N-am motive să n-am încredere în ce spune ea.
     Am în schimb motive să mă îndoiesc că tu ești... util.
     În plus, ce contează eventualele sale comorbidități ? Au murit copii de 18 luni de Covid, oameni perfect sănătoși.
     Nu mai insista, plictisește pe alții
  • +12 (18 voturi)    
   amice... (Luni, 20 iulie 2020, 22:29)

   igorashu [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   "iată că Alex, care este un bărbat de 50 de ani, fără niciun fel de boală cronică, un om care nu fumează, face sport, duce o viață foarte ordonată, nu face niciun fel de exces, iată că a făcut cea mai gravă formă dintre noi trei."
   • -2 (16 voturi)    
    pai avea probleme.. (Marţi, 21 iulie 2020, 11:53)

    aero [utilizator] i-a raspuns lui igorashu

    constant febra o zi-doua de la enterocolita sau ce problema are cu adevarat la sistemul digestiv.
    Nu faci febra una-doua, asa.. daca nu ai probleme..
    Si virusul nu s-a demonstrat ca l-a luat de la petrecere, poate a venit din Franta cu el.
    Ea a iesit negativ si dupa cinci zile testul a fost pozitiv..asa ca, lasati-o mai moale...Sunt niste oameni care au luat virusul si ei ca altii..Nu trebuie sa dati cu pietre..
    • +4 (4 voturi)    
     Matale te crezi medic, dar nu esti (Marţi, 21 iulie 2020, 13:13)

     Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui aero

     Exista variatii foarte mari de la un organism la altul la diversi factori patogeni. Sunt oameni care fac febra de la polen, altii, care n-ajung la 38 de grade febra cand sunt pe moarte. Daca faci sau nu febra la o infectie depinde de foarte multi factori. Unii au susceptibilitate mare la infectii pulmonare, altii la infectii ale sistemului digestiv. Altii n-au nici una, da' li se infecteaza orice rana.

     Oricum, sa deduci ca din cauza ca i s-a agravat starea omu' sigur avea ceva boala ascunsa, in conditiile in care facea sport, nu pierdea noptile si nu fuma, presupun ca si de baut bea cu moderatie, mi se pare cel putin prostesc.
    • +2 (4 voturi)    
     ce mă (Marţi, 21 iulie 2020, 13:36)

     zavalitaa [utilizator] i-a raspuns lui aero

     Nu avea probleme de sănătate dinainte de Covid.
  • +13 (27 voturi)    
   Ba, tu stii sa citesti ?!? (Luni, 20 iulie 2020, 22:41)

   gmb72 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Sotul e sportiv, un om puternic, sanatos tun si fara nicio problema de sanatate ! Iar boala pe care covidiotii o considera o gripa l-a adus in prag de moarte....
   De altfel - si asta n-o mai scriu pentru tine, oricum nu intelegi ce oricum, nu ai rabdare sa citesti - am observat multe relatari de acest tip si nu numai din Romania: formele grave le fac cei cu probleme de sanatate - ca organismul nu rezista virusului si cei extrem de sanatosi si puternici, cum sunt sportivii, de exemplu, in cazul carora, dimpotriva, organismul lupta atat de puternic ca practic, se autodistruge - asta fiind acea furtuna de citokine de care vb medicii...
   Sper din tot sufletul sa nu am dreptate, dar, urmariti cum va evolua boala la cei cca 20 de fotbalisti de la CFR Cluj si Dinamo... Probabil, cel putin un sfert din ei vor trece prin ce a trecut sotul Andreei Esca... Si repet, sper sa n-am dreptate !!!
   • +5 (19 voturi)    
    poti sa faci sport (Marţi, 21 iulie 2020, 7:22)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui gmb72

    dar un ceva mic - cum este de exemplu colesterolul - sa te dea peste cap...

    Sau poti sa ai o sensibilitate/hiba la sistemului digestiv si hop-poc virusul te haleste rapid

    Poti sa iti controlezi starea de sanatate a orgamismului dar nu poti inca sa il faci sa functioneze 100% perfect si ala micu ataca tocmai acolo ataca adicalea in micile puncte ignorate de noi sau insuficient controlate

    sanatate va doresc!
    • +4 (4 voturi)    
     Daca faci sport, ... (Marţi, 21 iulie 2020, 13:17)

     Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui ..13

     ... n-ai colesterolul crescut, pentru ca arzi grasimi, pompezi sange la greu prin vasele de sange, si le cureti.

     Drept e, poti sa mergi pe strada si sa-ti cada in cap o caramida. Da' aia nu inseamna musai ca daca mergi pe strada, si mori cu capul spart, sigur ti s-a tras de la o caramida. Daca vine medicul legist, si zice sigur ca nu de la o caramida ti s-a tras, matale o s-o tii pana-n panzele albe ca sigur e de la caramida? Cam asa iti argumentezi si ideea asta cretina ca sigur avea el ceva boala dinainte.
     • -2 (2 voturi)    
      am dat plus dar vreau sa zic ca... (Miercuri, 22 iulie 2020, 15:57)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Eu the first

      Daca colesterolul este marit, cazul in discutie, este pentru ca ficatul sau bila nu functioneaza chiar bine.

      mergi la sala si nu inregistrezi depuneri de colesterol dar colecterolul tot umpbla prin organism mai mult decat la ceilalti si/sau ficatul/bila ta tot nu functioneaza 100% perfect.

      Este o mica niba de sistem care este controlata de exemplu prin exercitii fizice dar ala micul ataca hiba si se lipeste ff bine si mai repede de colesterol umblator in exces din organism.

      Nu sunt medic, am incercat sa inteleg mecanismul de formare al colesterolului din ratiunei personale.

      Uite un exemplu de boala parsiva greu detectabila cred eu in RO - colangită biliară primitivă - care conduce la o autoimunitate redusa si toc-poc acolo te loveste virusul si tu nu stii de ce ba mai insista unii ca sunt si sanatosi...
  • +4 (18 voturi)    
   ... (Luni, 20 iulie 2020, 22:54)

   mihai_mi [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Reciteste articolul! De data asta incerca sa te concentrezi mai bine!
  • +6 (24 voturi)    
   nu stim ce boala are sotul ei (Luni, 20 iulie 2020, 23:06)

   Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   dar daca prostia era boala, tu erai in faza terminala
   • -2 (14 voturi)    
    daca mojicia si ignoranta erau boli (Marţi, 21 iulie 2020, 9:44)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

    tu ai fi fost intubat din cauza lor
    • +5 (5 voturi)    
     Faci o confuzie (Marţi, 21 iulie 2020, 13:18)

     Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

     Sa-i zici cuiva adevarul nu e musai mojicie sau ignoranta. Din contra.
  • +7 (23 voturi)    
   inventezi (Marţi, 21 iulie 2020, 0:19)

   Klaus Ciocaniss [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Esca a declarat ca sotul nu suferea de nimic altceva. Te pomenesti ca tu stii mai bine decat propria sotie...
   • -9 (27 voturi)    
    EA a declarat ca sotul nu avea nimic (Marţi, 21 iulie 2020, 1:33)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Klaus Ciocaniss

    EA din capul ei de prezentatoare fara nici o dovada medicala, nu a spus ca ala a facut teste si era sanatos
  • +4 (18 voturi)    
   boli este prea mult spus (Marţi, 21 iulie 2020, 7:27)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Posibil sa aiba anumite hibe de sistem care au fost ignorate sau tratate mai superficial -

   vezi faptul ca avea relativ des reactii de tip toxiinfectie alimentara.

   este o supozitie
   • +4 (4 voturi)    
    Nu zice nimeni ... (Marţi, 21 iulie 2020, 13:19)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui ..13

    ... c-avea frecvent. Tot ce zice articolul e ca atunci cand le avea, omu' facea febra.

    Altii fac febra de la stress. E aia o dovada de ceva boli ascunse? Mai ales la un organism sanatos si normal, febra e o reactie cat se poate de normala la orice infectie. Era anormal daca nu facea febra.
    • -2 (2 voturi)    
     frecventa cu care faci temperatura (Miercuri, 22 iulie 2020, 16:07)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Eu the first

     Spune ceva despre organismul tau, despre modul in care reactioneaza.

     De exemplu io eram prima persoana care sufeream daca ceva nu era proaspat si toata familia manca - dar ma confrunt si cu o sensibilitate generata de sistemul imunitar asa ca lucrurile, cel putin in capul meu, se cam leaga...

     repet organismul uman este complex si medicina, cel putin cea de la noi din tara, nu studiaza holistic corpul uman ci pe departamente/subsiteme: muscular, osos, nervos, digestiv, samd.

     Iote ca asta mcul ataca din toate pozitiile si toate redutele - ataca practic sistemul imunitar - plastic io zic ca il scoate din sarite si termina pacientul atacat...

     este un subiect interesant - cel putin pentru mine.

     Discutam cu cativa ani in urma cu o doamna dintr-o alta tara si ii spuneam ca daca dupa studiile clinice mai poti trage o concluzie, doua ref o boala, cu mult mai greu este sa tragi niste concluzii la nivel macroeconomic ca acolo fiecare pacient are specificul lui si nu poti pune un diagnostic prea usor...
 • -9 (41 voturi)    
  Sanatate (Luni, 20 iulie 2020, 21:10)

  lasa [utilizator]

  Mullta sanatate familiei
  Sa nu cadeti in capcana jocurilor politice.
  • +7 (27 voturi)    
   Asa e ! (Luni, 20 iulie 2020, 22:58)

   gmb72 [utilizator] i-a raspuns lui lasa

   Desteptu-le, te-ai prins, asa e, e posibil sa faca jocuri politice, poate chiar e platita de: Soros, Bill Gates, Trump, Bolsonaro, etc. In plus, face jocuri politice ca guvernu' urmator - oricare o fi ala - sa ierte PROTV de datoriile la stat. Si mai are cateva interese, noroc cu sfatu' tau ca ai avertizat-o.... Caci da, oricine avertizeaza asupra pericolelor reale, zdruncina încrederea in propriile prostii ale celor care nu se vor IMBOTNITATI, care confunda libertatea cu dreptul de a deschide gura sa se imbuibe liber si sa scoata prostii pe ea, in timp ce nu li se parea nimic suspect când Dragnea le calca viata in picioare, sau care cred ca Dumnezeu iti SI da si-ti SI baga in traista, care cred ca Covid 19 e cam ca o gripa, care cred ca oricum li se va trage de undeva, de ce sa se fereasca ?.... fara sa inteleaga ca NU PE EI SE FERESC ci pe cei din jurul lor !
   Oricat de netrebnic ar fi cineva, de interlop, infractor egoist sau prost, chiar si ala tot are o mama, un copil, o sotie, o amanta, persoane la care tin si alaturi de care sufera când acea persoana sufera...Doar ca e prea prost si egoist sa de gandeasca la ei....Cu atat mai putin la altii de pe strada sau din magazin, cu care interactioneaza.... Si atunci când cineva exasperat - asa cum povesteste A. Esca ca a facut-o - lasa garda jos fie si o secunda, da de un nenoricit din asta care nu tine cont de nimeni din jur, CA NU INTELEGE DE CE AR FACE-O, si gata, ai luat-o....
   • +2 (2 voturi)    
    in franceza (Marţi, 21 iulie 2020, 15:47)

    stefan2009 [utilizator] i-a raspuns lui gmb72

    "le" se pune in fata cuvantului, nu dupa.
    Adica "le desteptu". Nu "desteptu-le".

    ...my 2 cents.
 • -7 (23 voturi)    
  . (Luni, 20 iulie 2020, 21:45)

  ak33 [utilizator]

  Ultimul tip de publicitate gratuita , me2 reloaded
 • +12 (22 voturi)    
  Până nu dă Covidul în PSD... (Luni, 20 iulie 2020, 21:46)

  doar_un_mesaj [utilizator]

  ...nu se rezolvă nimic!
 • -5 (29 voturi)    
  Uau, ce fericita (Luni, 20 iulie 2020, 21:56)

  Victtor [utilizator]

  Prima stirista a tarii a fost bolnava dar a scapat. Acum toata lumea este lamurita.
 • -9 (27 voturi)    
  Si eu la fel (Luni, 20 iulie 2020, 21:58)

  kitto [utilizator]

  Eu iau covid la fiecare 2 saptamani..asa cum il iau il si dau..si nu face nimeni stire cu mine
 • +9 (15 voturi)    
  Sper ca toata lumea care are nevoie primeste plasm (Luni, 20 iulie 2020, 22:15)

  UnOarecare [utilizator]

  ă....
  • +7 (9 voturi)    
   Sigur ca da...daca esti Esca... (Marţi, 21 iulie 2020, 3:40)

   Seby30 [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   Daca nu, poate , poate in caz ca ai bani...altfel nu ai nevoie.Te vindeci fara nimic, e mai sanatos asa...e tratamentul pentru turma.
   • +3 (7 voturi)    
    Cati bani? (Marţi, 21 iulie 2020, 11:18)

    Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui Seby30

    Evident ca este pe bani, nu ma astept sa ne dea mokka, dar care va fi nivleul preturilor?

    Este clar ca plasama e disponibila in cantitat infima fata de cerere, ca sa ai sansa, trebui ori sa fii multi-milionar, ori o personalitate publica!

    Pentru Esca sau Daddy, Adi Minune sau Ciolacu, Badea sau Fierea se va gasi intotdeauna plasma cu anticorpi!
 • +4 (12 voturi)    
  cristake (Luni, 20 iulie 2020, 22:28)

  nalbaroiu [utilizator]

  stiristo, mergi la cristake care acum are mare emisiune pe la tvr si explica-i si lui.. antenistul din el ii tot invita pe cristoiul si pe poetul bucatar dinescul si tot dau pontisme la tot poporu'...poate pe tine te crede ca esti icoana stiristilor din romania post-decembrista...
  • +6 (8 voturi)    
   Nu uitati ! (Marţi, 21 iulie 2020, 7:27)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui nalbaroiu

   Covid exista in teveurile astea
   https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/stop-publicitatii-pe-televiziunile-mincinoase
 • -4 (24 voturi)    
  tipic (Luni, 20 iulie 2020, 22:30)

  martel55 [utilizator]

  nu credea ca i se poate intampla tocmai ei...asa gandesc si ulti bizoni caere fac pe vitejii nerespectand nici o regula de pr eventie
  • +4 (4 voturi)    
   Mai citeste odata articoliul, ... (Marţi, 21 iulie 2020, 13:23)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   ... ca matale ai retinut doar ce te-a interesat.

   Cucoana a zis explicit ca nu credea ca prinde chiar ea virusul avand in vedere ca ea s-a protejat cat s-a priceput ea de bine, laolalta cu toata familia.

   N-are nici o legatura ce-a facut ea cu ce fac bizonii care cu intentie nu respecta nici un fel de regula de protectie.
 • +12 (18 voturi)    
  Andeea (Luni, 20 iulie 2020, 22:36)

  Jar [utilizator]

  linsata mediatic la A3.
  Ce mizerie!
  Mare a fost Marin Preda!
  Spunea un personaj de-al lui:Ce-ar fi sa fim cu totii nemuritori?Da,dar daca am fi toti nemuritori,ar fi si d-l subdirector Lascu.Pai,decat sa fim nemuritori impreuna,mai bine sa ne manance viermii pe amandoi.
  Poate are Covidu' asta grija de noi...!
  Rog HotNews,nu ma cenzurati!
 • -6 (30 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 iulie 2020, 22:45)

  [anonim]

 • +5 (29 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 iulie 2020, 23:13)

  [anonim]

  • +4 (12 voturi)    
   .... (Marţi, 21 iulie 2020, 10:17)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui

   Daca era de la petrecere faceau si ceilalti, inclusiv fiica-sa, care nu a facut.
   • 0 (4 voturi)    
    riiiight (Marţi, 21 iulie 2020, 10:57)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    nu e chiar asa. au fost cazuri in care dintre soti doar 1 a facut covid...
   • +5 (7 voturi)    
    Aia-i drept, dar totusi, ... (Marţi, 21 iulie 2020, 13:25)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    ... sa te duci la petrecere in vremea asta e iresponsabil. Mai ales pentru o persoana publica, amplu mediatizata prin natura meseriei.

    Asta pe de-o parte. Pe de alta parte, daca ajunge stirea asta la cat mai multa lume, poate tocmai prin prisma faptului ca-i persoana publica, poate unii idioti isi reconsidera atitudinea.
 • -8 (26 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 iulie 2020, 23:16)

  [anonim]

 • -4 (26 voturi)    
  si nici acum (Marţi, 21 iulie 2020, 0:14)

  Watcherss [utilizator]

  ... nu poarta masca, macar asa, sa se imprime in mintea fraieriloc ca ajuta ...
  • +13 (27 voturi)    
   E la ea acasa! (Marţi, 21 iulie 2020, 1:14)

   yol [utilizator] i-a raspuns lui Watcherss

   Interviul e online...
   Tu porti masca si in casa?!��
   • +1 (3 voturi)    
    n-ai inteles (Marţi, 21 iulie 2020, 13:47)

    Watcherss [utilizator] i-a raspuns lui yol

    ce am vrut sa zic ...

    a fost bolnava de covid (poate inca e contagioasa), e influencer, jumate din romania. nu vrea sa poarte masca, macar d-aia sa fi purtat, nu ca e acasa / online ...
 • +7 (23 voturi)    
  cata forfota ! (Marţi, 21 iulie 2020, 6:18)

  piticu_enigmatic [utilizator]

  unu la mana Esca citeste stiri de 30 de ani 40 min seara si numai seara a avut cateva interviuri frivole de 5 intrebari si o emisiune de nimic la un radio. Nu vad ce atata forfota de ce e simbol de ce e etalon de ce e mare personalitate sau de ce-si pierde lumea vremea cu analiza virusarii ei. Doi nici ea n-a inteles ca multi altii de la care n-am pretentii ce inseamna virusu asta si de ce s-a blocat toata planeta si de ce e agitatia asta in omenire din cum si-a expus trairile: nu credeam ca il luam ca il ia sotul ca el era sanatos ne-am pazit ne-am spalat de ce a facut forma cea mai grava e sportiv merge pe sarma etc. De-aia avem atatea imbolnaviri fix de la intrebarile astea idioate care culmineaza cu nu exista. Trei - aia de la A3 atat au asteptat sa faca emisiune cu asta cu analistii omnipotenti eterni Badea Ciuvica care au analizat profund si argumentat si cu profesionism maxim ce si cum de ce ce trebuia cum era bine si concluzia ca PRO e de kko si de fapt ei merita coroana. Ca asta e cainele moare de drum lung si Badea-Gadea de frija PRO-ului. Lumea a uitat ce mizerie e in A3 si cata ura au aruncat in lume pe vremea lui Basescu asta e norocul lor lumea uita... Patru osanalele si oda lui CTP adusa ei arata ca unii imbatranesc urat si ca obiectivitatea are si ea limitele ei, ca oameni suntem si barbati mai ales
 • +11 (17 voturi)    
  ancheta epidemiologica ar fi trebuit sa indice (Marţi, 21 iulie 2020, 7:13)

  ..13 [utilizator]

  Sursa bolii in cazul sotului - nu este normal ca pana la aceasta data sa nu stie, cu oarecare aproximatie, de la cine sau de unde i se trage boala.

  Ih al doilea rand este posibil, dupa descriereq facuta, ca sotul sa aiba colesterolul un pic peste nivelul normal si asta poate ca a generat evolutia bolii - zic si io...Stiu pe cineva aflat in aceasta situatie dar cazuistia este mai complexa decat cea pe care o stiu eu...

  In final sa nu uitam:
  Pana la urma evolutia bolii sotului a fost oprita cu plasma - multumiri celor s-au gandit sa aplice aceasta veche metoda de tratare a bolilor imunitare si celor care au donat, dupa vindecare, sange pentru producerea plasmei

  Plasma salveaza vieti si reduce suferinta pacientilor.

  Este important de retinut.
  • -3 (11 voturi)    
   Ancheta epidemiologica (Marţi, 21 iulie 2020, 9:31)

   GabrielNegrila1 [anonim] i-a raspuns lui ..13

   este greu de realizat datorita perioadei de 7-14 zile in care virusul nu actioneaza. Cine poate sa spuna pas cu pas ce a facut si cu cine s-a intalnit in ultimele 14 zile???
   • +2 (6 voturi)    
    Anchetele epidemiologice oricum se fac (Marţi, 21 iulie 2020, 13:28)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui GabrielNegrila1

    Chiar daca n-a zis Esca nimic explicit despre ancheta epidemiologica, m-as mira sa nu fi fost facuta. Doar ca, daca e corect ce-a zis, ca ea si familia s-au protejat cum au putut mai bine, foarte probabil contactele n-au fost multe, sau de durata, asa ca ancheta epidemiologica foarte probabil n-a dus la nimic relevant.
    • 0 (0 voturi)    
     am oarece retineri (Miercuri, 22 iulie 2020, 16:18)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Eu the first

     Ca s-a facut cum trebuie ancheta epidemiologica

     Nu este asa de greu daca persoana care este infectata colaboreaza si sprijina ancheta, ceea ce cred ca domnul, care este o persoana cu scaun la cap, a facut acest lucru.

     deci...

     cred ca DSP=ul este un mare tocator de bani publici si ridicatori de spagi...Ei si cu DSV si Protectia Consumatorilor... Stiu de la micii intreprinzatori cum lucreaza gastile astea...
   • 0 (0 voturi)    
    haide bre... (Miercuri, 22 iulie 2020, 16:14)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui GabrielNegrila1

    Chiar asa???

    sa nu tii minte ce ai facut in ultimele 14 zile???
    Cu cine te-ai intalnit, pe unde ai mers si ce ai facut???
 • +3 (23 voturi)    
  Inspaimintator (Marţi, 21 iulie 2020, 8:47)

  CetateanulRoman [utilizator]

  Cind vezi unele comentarii intelegi cit de "bolnavi" sint unii.
  E vina noastra ca esista asemenea specimene.
 • -4 (14 voturi)    
  SISTEMUL IMUNITAR (Marţi, 21 iulie 2020, 9:56)

  BehehePapu [anonim]

  Îm urma celor povestite de d-na ESCA mi-am dat seama că acest virus poate fi învins numai cu tratament medicamentos dacă persoana respectivă infectată are sistemul imunitar foarte puternic. Un OM sănătos cu un sistem imunitar foarte puternic nu poate fi răpus de acest virus.
  • 0 (4 voturi)    
   Aiurea (Marţi, 21 iulie 2020, 13:31)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui BehehePapu

   Cum explica mai cineva mai sus, cei care-s afectati cel mai rau sunt cei foarte sanatosi, cu stare de sanatate foarte buna, care fac si sport, si cei cu sistemul imunitar slabit.

   La cei cu sistemul imunitar slabit reactia e lenta si slaba, asa ca virusul cauzeaza pagube mari inainte sa inceapa sistemul imunitar sa-l combata.

   La cei extrem de sanatosi si cu sistem imunitar in forma maxima, tocmai pentru ca poate, sistemul imunitar are o reactie exagerata, care face mai mult rau decat virusul.
   • +1 (1 vot)    
    se pare ca... (Miercuri, 22 iulie 2020, 16:49)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Eu the first

    Limfocitele T sunt cele care ne ajuta sa ne aparam normal sau nu.

    A unique feature of T cells is their ability to discriminate between healthy and abnormal (e.g. infected or cancerous) cells in the body. Healthy cells typically express a large number of self derived pMHC on their cell surface and although the T cell antigen receptor can interact with at least a subset of these self pMHC, the T cell generally ignores these healthy cells. However, when these very same cells contain even minute quantities of pathogen derived pMHC, T cells are able to become activated and initiate immune responses.

    The ability of T cells to ignore healthy cells but respond when these same cells contain pathogen (or cancer) derived pMHC is known as antigen discrimination. The molecular mechanisms that underlie this process are controversial

    comportamentul deformant al limfocitelor T face posibila aparitia urmatoarelor boli: diabet, boli ale aparatului respirator, infectii cronice de tip reumatism, scleroza multipla,astm, alergii, psoriazis,cancer.

    Vaccinul posibil sa ajute pentru 1 an si cred ca toamna, iarna aceasta sau cel mai tarziu la inceputul lui 2021 von avea cel putin un vaccin
  • -1 (1 vot)    
   nu este chiar asa... (Miercuri, 22 iulie 2020, 16:30)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui BehehePapu

   Sistemul imunitar este supus unor solicitari zilnice, din cauza unor cauze extrem de variate, de exemplu ca urmare a unei mici infectii netratate, si de aceea este la fel de bine atacat ca si cel al unui om aparent sanatos, care face sport, etc...

   Analizele complexe ale sangelui pot aduce multe informatii interesante pe care altfel oamenii le ignora crezand ca sunt si SANATOSI.

   Nu cred ca este un om perfect - 100% sanatos - sunt oameni care isi controleaza sanatatea si o pastreaza in parametrii normali ca urmare a unei alimentatii echilibrate, sport, odihna/relaxare - cu alte cuvinte a unui echilibru in viata de zi cu zi.

   Deci parerea mea este ca fiecare poate sa fie atacat de virus.

   Mai mult, pot sa spun din propria experienta, ca sistemul imunitar poate inregistra sincope - cand mai bine cand este cazut rau de tot - depinde de solicitarile la care iti supui organismul care, repet, nu este perfect...

   deci arata-mi te rog omul perfect sanatos si da cred ca acela are sanse mai mici sa se imbolnaveasca...
 • -1 (13 voturi)    
  De ce eu (Marţi, 21 iulie 2020, 10:37)

  noi2013 [utilizator]

  Oare Esca nu s-a mai imbolnavit niciodata de o viroza?! Mai grava sau mai usoara. S-a intrebat de fiecare data de ce ea?!

  Exista numeroase virusuri, de la chestii mai usoare sezoniere la altele mai complicate gen Epstein Barr sau virusul varicelei. Daca le-ai luat la varsta adulta poti ajunge linistit la terapie intensiva.... se intreaba cineva de ce tocmai el?!

  Sunt virusuri cu transmitere aeriana, pot cauza simptome foarte grave in unele cazuri si nimeni nu mai dramatizeaza la televizor. Tot patetismul asta nu ajuta, ba dimpotriva....
  • 0 (6 voturi)    
   Uitati ca ajuta guvernului?! (Marţi, 21 iulie 2020, 12:56)

   Namaste [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   autoritatilor?! MSM...
  • +3 (7 voturi)    
   Io zic ca ajuta putin, cel putin ... (Marţi, 21 iulie 2020, 13:38)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   ... in situatia de fata.

   Anume, inca exista suficienti care neaga existenta virusului, si altii care cred ca e o simpla raceala. Daca o pesoana publica, cunoscuta, descrie propria experienta, poate-poate ii mai convinge pe cativa dintre astia ca-s prosti.

   Virusul asta are totusi niste proprietati care-l fac, zic io, mai periculos si mai dificil de combatut decat alti virusi. Anume, faptul ca un infectat e contagios si inainte sa aibe simptome, faptul ca multi infectati nu manifesta deloc simptome, dar pot da mai departe boala, faptul ca chiar si printre asimptomatici multi raman cu sechele mai mult sau mai putin grave, faptul ca virusul ataca aproape toate organele (doar de oase, ochi si musculatura striata n-am auzit pana acuma sa fie afectate).

   In plus, se inmulteste foarte repede - in cateva ore de la infectie, o celula incepe sa produca virusi noi - cu miile dintr-o singura celula. Si mai are si un mecanism foarte eficient de a se ascunde de sistemul imunitar.

   Nu prea stiu de nici un alt virus care sa combine atat de multe proprietati care sa-l faca periculos.
   • +1 (5 voturi)    
    daca propria experienta (Marţi, 21 iulie 2020, 16:24)

    noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui Eu the first

    este si expusa credibil.... dar toate incep cu "Eu nu credeam, dar...", "Mi se intampla si mie"....

    Deja cand vezi aceleasi fraze si povesti, incepi sa ai semne de intrebare.... E prima viroza pe care o face?!

    da, au fost infectati printi, primi ministrii, etc, dar parca nu am vazut interviuri si lamentari de genul asta.

    Campania de comunicare din Romania este foarte slaba!
  • +1 (1 vot)    
   cred ca Esca (Miercuri, 22 iulie 2020, 17:00)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Nu era atat de ingrijorata pentru ea ci mai ales pentru sotul ei si cred ca a fost socata de evolutia rapida a bolii care a daramat un om si l-a transformat intr-un neputincios - aici a fost socul ei maxim si o inteleg perfect.

   A fost rascolita dar a acceptat sa vorbeasca deschis, cand a putut, despre suferinta sotului ei si chiar a ei...

   Punctual apreciez ca nu se poate sa ramai de piatra - asa daca se discuta in general poti sa fii extrem de relaxat si destins pana cand esti lovit din plin, in plex.
 • 0 (8 voturi)    
  Care-i treaba cu organismul? (Marţi, 21 iulie 2020, 16:27)

  jhny [utilizator]

  Degeaba spune Esca ca sotul sau este sanatos, pt ca este sportiv si ordonat, bla, bla, bla... Daca face des febra de la o toxiinfectie alimentara banala, asta arata foarte clar ca are un organism slab.
  Un organism puternic nu tine numai de sport, daca faci sport asta nu inseamna automat ca esti si sanatos. Cand vine vb de un organsim puternic, conteaza foarte mult si genetica, dar si sistemul/modul de alimentatie.
  Genetica in primul rand este foarte importanta, sunt sportivi care sunt foarte firavi si se "rup" foarte des sau repede, pt ca asa este corpul lor.
  In al doilea rand, trebuie sa ai o alimentaie bogata in vitamine si minerale. Eu de exemplu in fiecare zi mananc cate 5-6 oua, care contine foarte multa vitamine si minerale. In fiecare zi beau 1 litru de lapte, si in fiecare zi mananc fructe si legume. Iar cand vine vb de carne, mananc rar carne de porc, cel mai des carne de iepure, miel, ied, vita, peste si pui. Si nu mananc mezeluri, grasimi, si foarte putine alimente cu E-uri. Nu mananc inghetata, nu beau suc deloc, sau apa carbogazoasa, nu fumez, nu mananc chipsuri (r@haturi din asta). Dintre dulciuri doar ciocolata si putina prajitura.

  E, ia adoptati si voi aceasta alimentatie care este una foarte bogata in vitamine si minerale si o sa vedeti ca o sa aveti parte de un sistem imunitar puternic. Eu n-am mai fost racit de 6 ani, si n-am mai facut febra de vreo 13-14 ani. N-am probleme cu colesterolul sau cu glicemia, samd.
  Deci, cand vorbim de un organism puternic conteaza foarte mult si ce tip de alimentatie avem, nu numai sportul.
  • +3 (5 voturi)    
   mananci prea mult (Marţi, 21 iulie 2020, 17:20)

   octavian.m [utilizator] i-a raspuns lui jhny

   Exagerezi rau cu 6 oua si 1 litru de lapte in fiecare zi.
   • -3 (5 voturi)    
    Nu vai... (Marţi, 21 iulie 2020, 20:42)

    jhny [utilizator] i-a raspuns lui octavian.m

    Nu vai... nu exagerez de loc! Mananc un cofrag de oua pe saptamana, adica 30.
    Ia fa-ti calculul cam cat vine pe zi. Eu mananc in felul urmator... ori dimineata oua si seara lapte, ori invers. Deci, nu-i o exagerare.
  • +1 (1 vot)    
   consumul de alimente (Miercuri, 22 iulie 2020, 17:09)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui jhny

   Ar trebui sa fie corelat cu inaltimea si greutatea Dvs si cu natura activitatilor pe care le dezvoltati zilnic

   Daca sunteti o persoana f activa, inalt, cu o greutate corespunzatoare, normala poate ca nu este exagerat consumul oualelor per zi - practic sunt mai putin de 5 per zi.
 • -1 (1 vot)    
  Ipocrizie gretoasa (Joi, 23 iulie 2020, 19:20)

  mistydo [utilizator]

  A facut atata caz , ca azi sa vina la servici... Ea hotaraste daca are sau nu are? Sau pentru ea sunt alte reguli. Majoriatea oamenilor cred in riscurile ce ne pandesc peste tot, dar nu atmit ca cineva sa le dea lectii in timp ce ea beneficiaza de tratament preferential!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by