Doi pacienți internați în secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeș” din Timişoara au refuzat tratamentul cu Remdesivir. Un alt pacient internat la ATI la Timișoara a refuzat acest tratament, pe motiv că nu acceptă experimente, el decedând sâmbără. Reprezentanții spitalului spun că, "probabil speriați de această situație și în urma eforturilor medicilor", cei doi pacienți au acceptat tratamentul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trei pacienți infectați coronavirus și internați la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeș” din Timişoara au nevoie de tratamentul cu Remdesivir, însă doi dintre aceștia au refuzat medicamentul, potrivit Radio Timișoara. Sâmbătă, la Secția ATI a aceluiași spital a murit un pacient de 50 de ani, care de asemenea refuzase acest tratament.

"Acești pacienți au refuzat tratamentul cu Remdesivir. După efoturile cadrelor medicale, ei au acceptat și au început astăzi acest tratament (...) Se poate să îi fi speriat și incidentul de sâmbătă, când un pacient care refuzase acelașai tratament a adecedat. De sâmbătă până acum și-au schimbat atitudinea. (...) Refuzul pacientului decedat s-a bazat pe argumentul să facem experimente pe el", a declarat luni seară la Digi 24 directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeș” din Timişoara, Diana Manolescu.