Sute de oameni s-au înghesuit luni, fără a mai ține cont de regulile sanitare, la slujba de hram a Bisericii Sfântul Ilie din Pitești, a cărei curte a devenit neîncăpătoare. La fața locului au intervenit câțiva polițiști, dar și un echipaj SMURD, după ce unui preot i s-a făcut rău, scrie Ziarul de Argeș.

inghesuiala la bisericaFoto: Captura

Creștinii l-au prăznuit astăzi pe Sfântul Ilie, iar sute de oameni au umplut curtea bisericii care-şi sărbătorea hramul, situată în centrul Piteştiului. Spre finalaul sjujbei, vrând să fie cât mai aproape de altarul improvizat, pentru a primi binecuvântări, oamenii nu au mai păstrat distanţa. În momentul împărţirii celor 500 de pachete, pregătite conform tradiţiei, nimeni nu a mai ţinut cont de Covid-19. Cu toate eforturile disperate ale preoţilor, credincioşii erau şi mai agitaţiș și nerăbdători să ia pachete, scrie Ziarul de Argeș.

Trei poliţişti sosiţi la faţa locului i-au avertizat pe oameni: "E ultima dată când vă spunem! Staţi depărtaţi! Păstraţi distanţa! Nu ne obligaţi să dăm amenzi!”. Credincioşii s-au conformat oarecum, mulţi bătrâni făcând apel la bunătatea poliţiştilor: "Sunteţi creştini, e zi sfântă…”. La fața locului a intervenit și un echipaja de la Ambulanță, după ce unui preot i s-a făcut rău.