Un focar de COVID-19 a fost depistat la un abator de pui din judeţul Vaslui, fiind vorba despre 59 de angajaţi care au ieşit pozitiv la testare din aproximativ 100 cărora li s-au prelevat probe, a declarat, luni, pentru Agerpres, directoarea executivă a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mihaela Vlada.

Testare coronavirus in RomaniaFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Potrivit reprezentantului DSP Vaslui, în acest moment este în desfăşurare ancheta epidemiologică la această unitate, urmând să fie luată o decizie cu privire la închiderea activităţii.

Cazurile de la abator au fost depistate după ce, în cursul săptămânii trecute, au fost confirmaţi cu noul coronavirus trei angajaţi, iar apoi s-a decis testarea şi a celorlalţi salariaţi.

În prezent, în judeţul Vaslui mai sunt alte două focare cu noul coronavirus, la Spitalul "Elena Beldiman" din Bârlad şi la Spitalul Judeţean din Vaslui.

Conform ultimei raportări, de luni, a Grupului de Comunicare Strategică (GCS), în judeţul Vaslui sunt înregistrate, în prezent, un total de 340 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.