​Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad ar putea prelua pacienți diagnosticați cu COVID-19 de la Timișoara dacă secțiile din acest oraș nu vor mai avea suficiente locuri, transmite Mediafax.

Indicator spitalFoto: pixabay.com

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad anunță că a fost contactată de către reprezentanți ai Comitetului Național pentru Situații de Urgență pentru eventualitatea în care ar putea prelua pacienți pozitivi de la Timișoara.

„În cazul în care Timișoara nu va mai avea locuri pentru pacienții confirmați, atunci îi vom prelua noi, atâta timp cât vom avea paturi disponibile. La ora actuală, în spital, avem un număr de 37 de pacienți confirmați cu SARS CoV-2 și un total de 137 de locuri pentru confirmați și suspecți. Pentru a fi pregătiți în cazul creșterii numărului de pacienți, am luat decizia să deschidem și restul secțiilor în care, în martie, aprilie și mai s-au tratat pacienți infectați cu SARS CoV-2”, a declarat dr. Mircea Onel, directorul medical al SCJU Arad.

La începutul epidemiei în România, în luna martie, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a tratat pacienți din Arad, confirmați cu virusul SARS CoV-2.