Doctorii fac apel la oameni să ajute la prevenirea unui al doilea val de coronavirus care ar putea ”devasta” Sistemul Național de Sănătate, pe fondul îngrijorărilor cu privire la mesajele mixte ale ale guvernului cu privire la măști și întoarcerea la muncă, relatează The Guardian.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Martyn Wheatley / Zuma Press / Profimedia

Carrie MacEwen, președinta Academy of Medical Royal Colleges, a spus că medicii și personalul din sistemul sanitar se ”bazează total pe înțelegerea publicului că aceasta (pandemia de coronavirus, n.r) cu siguranță nu a dispărut și s-ar putea întoarce și provoca mai multă suferință pentru populație”.

Alison Pittard, șefa Facultății de Medicină de terapie intensivă, de asemenea a avertizat că Sistemul Național de Sănătate ar putea fi ”copleșit” de un al doilea val care va coincide cu gripa sezonieră, iar asta va avea drept consecințe blocajul tratamentului pentru alte boli grave, inclusiv cancer.

Downing Street a spus că numărul infecțiilor scade cu o rată cuprinsă între 1 și 5% pe zi în Marea Britanie. Cu toate acestea, duminică, guvernul scoțian a confirmat o creștere în numărul noilor cazuri pentru a cincea zi la rând.