Termenul pentru completarea formularului electronic (Passenger Locator Form) pe care turiștii trebuie să îl prezinte la intrarea în Grecia a fost modificat. Astfel, față de regula anterioară care stabilea obligativitatea completării formularului electronic cu minimum 24 de ore anterior intrării în Grecia, acesta poate fi completat inclusiv în cursul zilei anterioare intrării pe teritoriul acestei țări, conform Ministerului român de Externe.

Kulata 3Foto: Facebook / Andreescu Bg Laurentiu / Forum Thassos

Aceste informații pot fi consultate pe site-ulhttps://travel.gov.gr.

Începând cu 15 iulie, ora 00.01, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei prin punctul de frontieră de la Kulata-Promachonas și testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.