Abatorul firmei Toennies, închis în luna iunie după ce peste 1.500 de angajați au fost testați pozitiv la coronavirus, printre care mulți români, a fost obligat să își instaleze filtre HEPA la sistemele de ventilație, care au o capacitate ridicată de a reține particule extrem de mici cum ar fi virusurile, înainte de a se putea redeschide vineri. Aceste filtre sunt în mod obișnuit folosite în spitale și avioane.

Pacient coronavirus GermaniaFoto: Profimedia Images

Toennies a trebuit de asemenea să instaleze sisteme cu ultraviolete în mai multe părți ale fabricii de procesare a cărnii.

Focarul de la Toennies forțează acum fabricile de prelucrare a cărnii să revizuiască sistemele de aerisire, mai ales în contextul noilor îngrijorări cu privire la transmiterea coronavirusului prin aerosoli, relatează Reuters.

”Anticipăm că autoritățile vor emite o astfel de cerință pentru toată industria”, a spus un purtător de cuvânt al firmei.

Reamintim că peste 1.500 de lucrători ai abatorului companiei Toennies au fost infectaţi cu noul coronavirus, mulţi dintre ei fiind români.

”În continuarea informațiilor referitoare la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele transmise de către autoritățile locale, până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români”, informa MAE pe 25 iunie.

Citește și:

Aproape 1.000 de români infectați cu coronavirus la abatorul din Germania, cel mai mare focar de COVID-19 al Europei