India a depăşit vineri pragul de 1 milion de contaminări declarate cu noul coronavirus, raportând 34.956 de noi cazuri şi 687 de decese, cel mai mare număr de infecţii cu coronavirus într-o singură zi, relevă datele publicate vineri de Ministerul Sănătăţii de la New Delhi, în condiţiile în care contagiunea s-a accelerat în oraşele mai mici şi în mediul rural după ridicarea unor ample restricţii sanitare, potrivit AFP, DPA şi Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

A treia naţiune din lume ca număr de contaminări înregistrate, după SUA şi Brazilia, gigantul asiatic a raportat vineri 25.602 decese dintr-un total de 1.003.832 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor oficiale publicate în cursul dimineţii de Ministerul Sănătăţii indian.

Răspândirea accelerată a coronavirusului a determinat autorităţile să reimpună restricţii sanitare pe plan local, inclusiv reintrarea în izolare pentru a încetini propagarea epidemiei de COVID-19, notează AFP.

Contaminările s-au intensificat după ce India a început să relaxeze restricţiile la jumătatea lunii mai, când au fost reluate serviciile de transport pe plan intern şi s-au redeschis birourile şi pieţele comerciale. (Agerpres)