Fondatorul unui cămin de copii din localitatea Petrești, județul Alba, cetățeanul german Matthias Muller, a murit la doar 53 de ani, scrie Mediafax. Acesta fusese confirmat cu Covid-19.

Spitalizare Covid-19Foto: Nicola Marfisi/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bărbatul și-a făcut testul pentru depistarea coronavirusului în România și a plecat în Germania, unde a și murit în 13 iulie.

Rezultatul testului a fost pozitiv pentru noul coronavirus.

Matthias Muller și soția sa Sara coordonează căminul de copii „Casa Onisim” din Petrești din anul 1999, acesta fiind finanțat doar din donații.

Începând cu anul 2007, căminul de copii este administrat ca internat. Aici sunt primiți copii orfani sau părăsiți, precum și copii care provin din familii foarte sărace.

Pe parcursul șederii în cămin, copiii dobândesc cunoștințele necesare pentru ca mai târziu să poată duce o viață independentă.

În „Casa Onisim” trăiesc aproximativ 70 de copii, cu vârste cuprinse între 3 ani și 18 ani.

Aceștia locuiesc în internat în timpul școlii, dar își petrec vacanțele, în măsura în care este posibil, la familiile și la rudele lor, în localitățile de unde provin.

Copiii sunt supravegheați și îndrumați 24 de ore din 24, în grupe mici, de către angajați români și germani, mulți dintre ei lucrând ca voluntari.

Șederea copiilor în „Casa Onisim” nu este limitată de o anumită vârstă, iar conform aptitudinilor lor, primesc o pregătire școlară și, după posibilități, de asemenea o pregătire profesională.​