Doi angajaţi ai Direcţiei de Cadastru din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin au fost diagnosticaţi cu Covid-19, astfel că instituția va fi închisă timp de 15 zile, informează Mediafax. Șeful Direcției a fost ridicat de DNA, săptămâna trecută, acuzat că a luat mită, și va fi testat atât el, cât și anchetatorii și poliţiştii de la Arest.

Testare coronavirusFoto: Agerpres

Timp de 15 zile, Direcţia de Cadastru din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin este închisă pentru că doi angajaţi au Covid-19. Și ceilalți angajaţi de la Cadastru au intrat în izolare.

Mai mult, la finalul săptămânii trecute, şeful Direcţiei Cadastru a fost ridicat de poliţiştii anticorupţie şi de procurorii DNA, pentru că a fost prins când lua mită 30.000 euro.

Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu Severin, a declarat că anchetatorii au făcut percheziţii în biroul unde lucrau cei doi angajaţi, care, ulterior, au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-COV-2.

„Noi am trimis, ieri (marți - n.r.), documente către Direcția Națională Anticorupție Craiova şi către DGA, în care i-am înştiinţat că au fost depistate persoane cu COVID în cadrul acestei Direcţii supravegheate şi controlate în această săptămână“, a declarat Screciu.

Acum, funcţionarul acuzat că a luat mită este izolat în arestul IPJ Dolj şi va fi testat pentru Covid-19. În funcţie de rezultatul testului, şi anchetatorii şi poliţiştii de la Arest, care au intrat în contact cu el, vor fi testaţi.

„Persoana în cauză a fost izolată din ordinul medicului unităţii, iar epidemiologi din cadrul DSP Dolj au mers la unitatea respectivă pentru a preleva probe”, a declarat Anca Ochianu, purtător de cuvânt Prefectura Dolj.

„Ancheta epidemiologică a stabilit, până în acest moment, doar trei contacţi din cadrul Primăriei, care în acest moment sunt izolaţi la domiciliu”, a spus, la rândul ei, Codruţa Vochescu, purtător de cuvânt DSP Mehedinţi.