Vești bune despre testele clinice inițiale ale vaccinului Oxford contra Covid-19 ce a fost licențiat către AstraZeneca ar putea fi anunțate chiar mâine, potrivit unei surse citate de Robert Preston, editor al televiziunii britanice ITV.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potențialul vaccin este deja în faza III de teste pe scară largă pe oameni, dar cei care îl dezvoltă nu au anunțat încă rezultatele fazei I, cea care ar putea arăta dacă este sigur și dacă produce sau nu un răspuns imun, notează Reuters.

Dezvoltatorii vaccinului au spus, luna aceasta, că sunt încurajați de răspunsul imun văzut în teste până acum și că se așteaptă să publice rezultatele primei faze de teste până la sfârșitul lui iulie.

Aceste rezultate urmează să fie publicate în publicația medicală The Lancet. O purtătoare de cuvânt a Universității Oxford a declarat că echipa de cercetători așteaptă de la o publicație de știință confirmarea datei de publicare, dar nu a dat mai multe amănunte.

Preston a scris pe blog că ”am informații că vor exista vești pozitive curând (poate mâine) despre testele inițiale ale vaccinului Oxford contra Covid-19 ce este sprijinit de AstraZeneca”.

Compania americană de biotehnologi Moderna a anunțat marți că va intra în faza finală a studiilor sale clinice pentru un vaccin anti Covid-19 pe 27 iulie, devenind prima companie care a ajuns în acest stadiu