Austria va ridica avertismentul de călătorie pentru regiunea Lombardia, epicentrul pandemiei în Italia și primul focar major din Europa, a anunțat miercuri ministerul de Externe austriac citat de Reuters.

Austrian AirlinesFoto: Austrian Airlines

Relaxarea ar putea deschide drumul pentru reluarea zborurilor din capitala Lombardiei, Milano, și Viena, după ce autoritățile austriece au ridicat controalele la granița comună în urmă cu o lună, la trei luni după ce acestea au fost introduse pentru prima oară după agravarea pandemiei în Italia.

Evoluția epidemiologică a provinciei, care a fost prima afectată în mod deosebit de grav de pandemie, face acum posibil acest pas”, a anunțat într-un comunicat ministerul de Externe din Austria.

Coronavirusul a provocat decesul a peste 35.000 de persoane în Italia, al cincilea cel mai mare număr la nivel mondial în timp ce în Austria doar 710 decese au fost înregistrate din cauza COVID-19 până în prezent.

Însă o creștere recentă a numărului de infecții legate de țările din Balcani au determinat autoritățile austriece să emită avertismente de călătorie pentru România și Bulgaria, precum și alte state din afara Uniunii Europene: Albania, Bosnia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia.

Citește și: