Marea Britanie ar putea recomanda în curând acoperirea feţei în toate locurile publice, inclusiv birouri şi alte locuri de muncă, a anunțat marţi The Telegraph, la o zi după ce guvernul a anunţat că măştile vor fi obligatorii în magazine din 24 iulie, relatează Agerpres.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Profimedia Images

Oficialii au început discuţii private cu grupuri reprezentând angajatori majori, în timp ce miniştrii elaborează o "foaie de parcurs" pentru a evita un al doilea val de COVID-19, adaugă cotidianul.

Vineri, prim-ministrul Boris Johnson urmează să stabilească o nouă foaie de parcurs pentru strategia sa pe termen lung, ce va include detalii despre modul în care ţara se va întoarce la locurile de muncă fără a risca un al doilea vârf al pandemiei.

Acoperirea feţei în magazine este deja obligatorie în câteva alte ţări europene, inclusiv Germania, Spania şi Italia.

Johnson a declarat săptămâna trecută că reguli mai stricte privind purtarea măştilor ar putea fi necesare, în timp ce Partidul Laburist de opoziţie a criticat guvernul pentru că nu a acţionat mai devreme în Anglia.

Ordinul de luni notează că persoanele care nu poartă mască pot fi amendate cu până la 100 de lire sterline (125,48 dolari) - în conformitate cu amenzile existente pentru persoanele care nu îşi acoperă faţa în transportul public - amendă ce ar scădea la 50 de lire sterline dacă va fi plătită în termen de 14 de zile.

Citește și: