Termenul de la care se aplică obligativitatea prezentării testului molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 la intrarea în Grecia a fost modificat. Astfel, deși inițial autoritățile elene au comunicat că această condiție se aplică începând cu 15 iulie ora 06.00, termenul a fost devansat, acesta fiind 15 iulie, ora 00.01.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prin urmare, de la miezul nopții de marți spre miercuri turiștii au obligația de a prezenta un test negativ COVID-19, la intrarea în Grecia.

Testele trebuie făcute în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

De asemenea, rămâne în vigoare obligativitatea completării formularului de localizare a pasagerilor (PLF/Passenger Locator Form). Acesta trebuie completat cu minimum 24 de ore înainte de sosirea în Grecia. Nerespectarea obligației de a completa acest formular este sancționată cu o amendă de 500 de euro, potrivit legislației elene în vigoare.

Platforma electronică https://travel.gov.gr pentru completarea obligatorie a formularului electronic (Passenger Locator Form) de către persoanele care intră în Grecia (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) nu a funcționat începând de astăzi, ora 00.00. Autoritățile elene au remediat problema tehnică apărută, iar la acest moment platforma este funcțională.

Totodată, autoritățile elene au precizat că pentru toate formularele completate în cursul zilei de 14 iulie codurile QR se vor emite începând cu ora 00.01, în noaptea de 14-15 iulie, iar intrarea în Grecia se va putea face începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 6.00.