Mai multe școli de samba au decis să nu mai participe la festivitățile Carnavalului de la Rio în februarie 2021, cu excepția cazului în care va fi disponibil un vaccin împotriva coronavirusului până atunci, a anunțat marți un cotidian brazilian, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mangueira, Imperatriz Leopoldinense, Vila Isabel, Beija-Flor și São Clemente, cinci din cele 12 școli principale, au anunțat cotidianul O globo că vor vota pentru amânarea paradelor.

”Este simplu, dacă vaccinul nu ajunge (la timp), nu va exista nici samba. Cum putem aduna munțimi fără imunitate colectivă?”, a declarat președintele școlii São Clemente, Renatinho Gomes.

Primarul din Salvador de Bahia (nord-est), unde aceste festivități atrag mii de turiști, a propus amânarea carnavalului în toată țara pentru aprilie sau iunie, dar liderii școlilor de samba rămân sceptici.

”Fără vaccin, este imposibil să organizăm carnavalul, indiferent de dată, în februarie sau iunie", a declarat Fernando Fernandes, președintele Vila Isabel, care se teme că o decizie judiciară ar putea anula festivitățile în ultimul minut.