Comitatul Los Angelesa înregistrat mai multe cazuri de COVID-19 confirmate decât Canada, a anunțat primarul orașului Los Angeles, Eric Garcetti, potrivit Insider.

Plaja Los AngelesFoto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia Images

Până duminică autoritățile raportaseră 133.500 de infecții cu coronavirusul, potrivit unui comunicat oficial, în timp ce datele Universității Johns Hopkins arătau sub 110.000 de cazuri confirmate în Canada.

În rândul statelor americane California a asistat la creșteri record ale noilor infecții pe fondul tentativelor de a redeschide economia, determinându-l pe guvernatorul Gavin Newsom să reintroducă restricții pentru a preveni răspândirea virusului.

Newson a anunțat luni că statul va dispune din nou închiderea barurilor și a restaurantelor, deși luarea mesei la terase va fi posibilă în continuare.

Muzeele și activitățile în interior la grădinile zoologice și acvarii vor fi de asemenea închise, potrivit unui comunicat de presă al Autorității pentru Sănătate Publică din Los Angeles.

Cele 29 de comitate aflate pe lista de supraveghere a pandemiei sunt mandatate să închidă activitățile desfășurate în interiorul lăcașelor de cult, birourilor non-esențiale, centrelor comerciale și serviciilor de îngrijire personală - frizerii, saloane de înfrumusețare, masaj sau tatuaje.

Săptămâna trecută Garcetti i-a avertizat pe rezidenții comitatului Los Angeles care au fost testați negativ că rezultatul nu e „un pașaport de petrecere”, afirmând că „ar trebui să presupuneți că toată lumea din jurul vostru este infectată”.

Citește și: