Este posibilă reintroducerea unor noi restricții în anumite zone ale țării unde numărul cazurilor de coronavirus este crescut, dar totul depinde de cifre, afirmă secretarul de stat Raed Arafat. El a vorbit despre punctele fierbinți ale României: București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița, la care se adaugă Galați.

Coronavirus in RomaniaFoto: Andrei PUNGOVSCHI / AFP / Profimedia

Întrebat duminică seară la Digi 24 dacă ar fi posibil ca autoritățile să spună „stop la mare” sau la munte, pentru a limita răspândirea comunitară a coronavirusului, Arafat a afirmat că este posibilă izolarea unor anumite zone.

"Știți care este treaba? Nu știu dacă mai e posibil să spunem <> acum. În primul rând, nici legislația nu permite acest lucru. Nu mai avem (...) Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil”, a declarat Raed Arafat.

El a reamintit că în prezent avem continuu un număr foarte mare de cazuri în câteva "puncte fierbinți” - București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița, la care se adaugă Galați.

"Dacă continuă această creștere, dacă continuă situația așa, este posibil să se ia anumite măsuri, pe alocuri, pe anumite zone. Asta nu s-a discutat, dar normal că trebuie discutat și în cadrul Grupului tehnico-științific, și la toate nivelurile, ca să se vadă de fapt ce trebuie făcut pentru a opri răspândirea mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Alte 456 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate duminică în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 32.535 , potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică.