​Satu Mare a raportat doar 82 de cazuri de COVID-19 de la începutul epidemiei de coronavirus. Sunt cele mai puține din România, în județul de graniță cu aproape 400.000 de locuitori și în care zilnic tranzitează punctele de frontieră mii de persoane.

Test coronavirus in RomaniaFoto: pixabay.com

„Un rol important l-a jucat modul în care am reușit să efectuăm rapid anchetele epidemiologice, să depistăm rapid sursa focarelor. Și, nu în ultimul rând, răspunsul pozitiv al populației, care a înțeles să respecte indicațiile specialiștilor”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică, Macrina Mihai pentru PresaSM.

„Sunt mii de persoane ce intră zilnic în ţară prin Satu Mare şi care ar fi trebuit băgate în carantină la noi în judeţ. Vă daţi seama ce ar fi însemnat asta? (...) Şi am luat decizia de atunci să organizăm convoaie bine securizate, care să meargă cu aceste persoane spre localităţile de domiciliu”, a declarat și prefectul Radu Bud, citat de Libertatea, precizând că de ajutor a fost și înființarea unui laborator pentru testare COVID-19, care furnizeză rezultatele analizelor în câteva ore.

România a înregistrat sâmbătă un nou record de îmbolnăviri zilnice: 698 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în 24 de ore.

​​Doar trei județe din România nu au raportat niciun caz nou de infectare cu coronavirus, în vreme ce în București numărul zilnic de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore a trecut de o sută.

Botoșani, Sălaj și Satu Mare sunt singurele județe din România care nu au înregistrat sâmbătă niciun caz nou de COVID-19. La polul opus se află București, cu 102, și Argeș, cu 90.