Guvernul din Lituania a hotărât ca, începând din data de 13 iulie, să interzică accesul pe teritoriul țării a celor care vin din România, în contextul evoluției Covid-19, anunță Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit MAE, măsura vine ca urmare a unei reevaluări săptămânale bazate pe evoluția situației epidemiologice din România.

„Sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și alte categorii specifice de persoane, potrivit informațiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania”, precizează MAE în comunicat.

Ministerul de Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Vilnius: +370 (5) 2310552. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +370 68573238.

MAE mai recomandă consultarea paginilor de internet www.mae.ro, vilnius.mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații şi sfaturi de călătorie.