O judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia - instanţă unde au fost depistate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 - transmite un mesaj emoționat din spital, unde este internată de o săptămână. Ea spune că virusul este printre noi, se plimbă, adulmecă şi atacă, îl prinde pe cel mai slab și face apel la oameni să se protejeze: "Stai deoparte, respectă distanţa, nu te înghesui, ieşi din turmă! Nu ştii cum vei trece peste boală! Poate uşor, poate nu vei simţi nimic, dar copilul tău, mama ta?".

Testare Covid-19Foto: pixabay.com

Judecătoarea este internată de o săptămână în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unde încearcă să învingă "duşmanul nevăzut" care i-a atacat pe trei din cei patru membri ai familiei sale, potrivit Agerpres. Ea este spitalizată alături de soţul său şi de unul dintre copii.

Într-un mesaj emoționat postat pe Facebook, magistratul îi îndeamnă pe oameni să respecte ceea ce recomandă specialiştii, pentru că "virusul este între noi" şi "îl prinde pe cel mai slab".

Ea spune că a fost greu, însă că a fost ajutată enorm de către personalul medical.

"Tot respectul pentru grija deosebită pe care ne-aţi purtat-o în aceste zile în încercarea voastră de a ne face viaţa mai uşoară! Cu mare groază ne-am internat joi, 2 iulie 2020, dar datorită căldurii transmise de voi, personalul medical, presiunea psihică nu a fost aşa de mare ... şi totul a trecut mai uşor. Mulţumesc, oameni speciali, şi iertaţi că vom trece, poate, pe lângă voi, fără să vă salutăm, pentru că nu v-am văzut decât ochii, şi aceia cu greu, din spatele ochelarilor aburiţi care alcătuiau costumele voastre grele", le transmite judecătoarea cadrelor medicale.

Ea spune că "ochii au fost suficienţi" să înţeleagă că medicii şi asistentele nu sunt roboţi, ci oameni, cărora le pasă de cei aflaţi în suferinţă.

"Şi atunci, dragă cititorule, ţie, care eşti acasă, la birou sau pe terasă cu băieţii, de ce să nu-ţi pese? De tine şi de familia ta? Virusul e între noi, se plimbă, adulmecă şi atacă, îl prinde pe cel mai slab. Apără-te, armele sunt la tine, spală-te pe mâini, puneţi o amărâtă de mască pe faţă şi nu te duce unde-i mai multă lume! Stai deoparte, respectă distanţa, nu te înghesui, ieşi din turmă! Nu ştii cum vei trece peste boală! Poate uşor, poate nu vei simţi nimic, dar copilul tău, mama ta? La ei te-ai gândit? (...). Mai gândeşte la asta, cititorule, înainte să ieşi din casă fără apărare, poţi să aduci virusul în casa ta şi primii pe care îi infectezi sunt membrii familiei tale, un copil, un părinte, un frate, cu organisme mai tari sau mai puţin tari, slăbite de vârstă sau de boli", spune aceasta.

Femeia consideră că dacă toţi şi-ar proteja măcar familia, atunci nu ar mai fi niciun caz de COVID-19 în câteva zile.

"Ascultă ce ne spun specialiştii, medicii, autorităţile din domeniul medical! Ei nu vorbesc prostii! Nu e nimic politic aici, în spital nu există partide politice. Nu asculta glasul unor nespecialişti, neinformaţi, vedete TV, voci care nu au nicio legatură cu actul medical, dar care îşi dau cu părerea despre el, te dezinformează şi te fac să ignori un pericol real", îşi încheie postarea magistratul.

La Curtea de Apel Alba Iulia a fost depistat un focar de coronavirus, fiind confirmaţi 9 angajaţi - 6 judecători şi 3 grefiere.