Marți s-a intrat și ieșit fără probleme prin punctul de frontieră de la Kulata

Coada vama KulataFoto: Facebook / Paul Czernay

În ultimele 24 de ore, 43 de noi cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în Grecia, dintre care 85% (respectiv 36) sunt turiști care au intrat în țară, au anunțat autoritățile medicale elene, conform Rador, care citează ziarul bulgar Sega.

Potrivit agenției grecești de știri ANA-MPA, toate cele 36 de cazuri pozitive sunt de la teste efectuate la trecerea prin vama Kulata – Promachonas, la granița cu Bulgaria, iar 20 dintre persoane sunt turiști sârbi. Guvernul elen a anunțat astfel că, din 6 iulie până în 15 iulie 2020, cetățenilor sârbi li se interzice intrarea în Grecia, pe baza unei analize a datelor epidemiologice.

După câteva zile de cozi lungi și șoferi nervoși, în această dimineață situația de la punctul de frontieră Kulata este relaxată. Nu există cozi de autoturisme, mai mult camioanele așteaptă, transmite bTv.

Kulata este singurul punct deschis pentru a intra turiști în Grecia. Este necesar un cod QR, iar echipele medicale efectuează teste PCR aleatoriu.

Nu există în schimb nicio restricție cu privire la punctele de frontieră prin care se poate intra din Grecia în Bulgaria.

Acum două zile, Grecia a închis Punctul de Control al Frontierei Makaza pentru turiștii din Bulgaria. Acum pot trece pe acolo doar bulgarii cu contracte de muncă în Grecia, precum și proprietarii de imobile în Grecia. Prin Punctul de Control de Frontieră Ilinden și Punctul de Control de Frontieră Kăpitan Petko Voevoda este permisă doar trecerea lucrătorilor sezonieri și a camioanelor.

Citește și: Românii care vor să plece în vacanță în Grecia au la dispoziție un singur punct rutier de trecere a frontierei / În ce condiții se poate intra pe teritoriul elen și cum arată formularul care trebuie completat