Politicieni, sportivi, artiști: iată o imagine de ansamblu asupra principalelor figuri infectate cu noul coronavirus, precum președintele brazilian Jair Bolsonaro, care a anunțat marți că a fost testat pozitiv, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Infectați

Cântăreața britanică Marianne Faithfull a fost vindecată pe 22 aprilie la spitalul din Londra, după trei săptămâni de spitalizare.

După o săptămână în terapie intensivă și două săptămâni de recuperare, premierul britanic Boris Johnson a revenit la muncă la sfârșitul lunii aprilie.

În Rusia, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, precum și prim-ministrul Mikhail Michoustin și doi miniștri au fost testați pozitiv.

Madonna a anunțat pe 7 mai că a fost infectată după ce a fost bolnavă în timpul unui turneu în Franța.

Primul ministru al Guineei-Bissau, Nuno Gomes Nabiam, a anunțat la sfârșitul lunii aprilie că a fost infectat.

Diagnosticat pe 19 martie, negociatorul principal al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, și-a reluat activitatea la mijlocul lunii aprilie. Omologul său britanic, David Frost, a fost, de asemenea, infectat.

Prințul Charles și Prințul Albert II au suferit doar simptome ușoare.

Actorul american Tom Hanks și soția sa Rita Wilson au fost plsați în carantină timp de două săptămâni în Australia.

Vindecat, actorul britanic Idris Elba a anunțat pe 31 martie sfârșitul carantinei sale.

Fostul președinte finlandez și laureatul Premiului Nobel pentru pace, Martti Ahtisaari, infectat, a părăsit carantina la jumătatea lunii aprilie.

Tenorul spaniol Placido Domingo a fost externat pe 30 martie din spital, vindecat. În ceea ce-l privește tenorul italian Andrea Bocelli, acesta susține că a fost bolnav în formă ușoară după ce a fost infectat la începutul lunii martie.

Jucătorii de la Juventus Torino, Blaise Matuidi, Daniele Rugani și Paulo Dybala au fost testați pozitiv în martie și au fost plasați în izolare.

Cântăreții francezi Patrick Bruel și Charlélie Couture

Fostul internațional XV din Franța, Sébastien Chabal, a spus că era bolnav în martie.

Primul ministru armean Nikol Pachinian a anunțat la 1 iunie că a fost infectat.

Primarul din Sao Paulo, Bruno Covas, a anunțat pe 14 iunie că este infectat, asigurând în același timp că va rămâne în fruntea celui mai mare oraș brazilian.

Numărul mondial nr 1 în tenis Novak Djokovic a dezvăluit pe 23 iunie că a fost infectat.

Legenda boxului panamez, Roberto Duran, a fost externat din spital pe 3 iulie.

Decedați

Mai multe personalități au murit după contaminare, cum ar fi saxofonistul american Lee Konitz, care a murit pe 17 aprilie, la vârsta de 92 de ani.

Scriitorul chilian Luis Sepulveda, în vârstă de 70 de ani, forțat să se exileze sub dictatura Pinochet, a murit pe 16 aprilie în Spania.

Sergio Rossi, 85 de ani, fondatorul brandului italian de încălțăminte de lux, a dispărut pe 3 aprilie.

La 1 aprilie, jazzmanul american Ellis Marsalis a murit la vârsta de 85 de ani.

Senegalezul Pape Diouf, în vârstă de 68 de ani, fost lider al clubului de fotbal Olympique de Marseille, a murit pe 31 martie.

Saxofonistul camerunez Manu Dibango (86 de ani) și dramaturgul american Terrence McNally (81 de ani) au murit pe 24 martie.

Fostul președinte al Congo-Brazzaville, Jacques Joaquim Yhombi Opango, a murit pe 30 martie în Franța, la vârsta de 81 de ani.

Fostul ministru francez Patrick Devedjian a murit pe 29 martie, la 75 de ani. Pe 26 aprilie, fostul senator și eurodeputat Henri Weber cedează la Covid-19.

Legenda fotbalului irakian Ahmed Radhi a murit pe 21 iunie la Bagdad, la 56 de ani.