"Începând cu data de 1 iulie, am înregistrat 28 de infecții, o cifră ridicolă, comparativ cu 5 milioane, cât numără populaţia regiunii Veneto. Cincisprezece cazuri din cele 28 le-am importat. Fie că sunt rezidenți care au plecat acasă și s-au întors, fie sunt imigranți străini care au avut contacte în comunitatea lor cu oameni care s-au întors din patrie", a declarat Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit RaiNews.

Doctori ItaliaFoto: Profimedia Images

"Ordonanța de astăzi este simplă, dar, în acelaşi timp, complicată. Avem două tipuri de pacienţi izolaţi: izolatul pozitiv care este tratat și izolatul preventiv." "Refuzul de a se interna al subiecților care au fost depistaţi pozitivi la testul tampon va duce la raportarea către organele poliției judiciare", a spus Zaia. „Dacă o persoană pozitivă iese pe stradă, este arestată și dusă la închisoare”, a adăugat guvernatorul.

"Cu excepția acestor 36 de țări, persoanele care provin din restul lumii fac 14 zile de carantină dacă ajung în Italia. Decretul ministerial prevede însă ca pentru persoanele care merg în alte țări unde rămân doar cel mult 120 de ore să nu existe obligația de a face carantină. Aceasta este o problemă nesemnificativă", a spus Luca Zaia în cadrul conferinței de presă, este o hibă a decretului ministerial.

În regiunea Veneto există 19.327 de cazuri pozitive, cu 9 mai multe decât ieri. Numărul pacienţilor aflaţi în izolare este 768, cu 13 mai puțin decât cu 24 de ore în urmă. 169 sunt spitalizaţi, 16 sunt pozitivi, iar 10 pacienți se află în terapie intensivă. Până în prezent au murit 2.024 de persoane, cu unul mai mult decât ieri, iar 3.611 au fost externaţi", a spus Zaia. "Buletinul de luni confirmă tendința.

Situația este destul de liniştitoare pentru regiunea Veneto. Regulile trebuie respectate și nu trebuie să lăsăm garda jos. Virusul există şi e un virus importat. Este absurd ca după atât de multe sacrificii, blocaje și așa mai departe, să mergem să ne infectăm în alte parţi”, a declarat Președintele Regiunii Veneto în timpul unei conferinţe de presă despre situația privind noul coronavirus. (Rador)