Un supraviețuitor al atentatelor din 11 septembrie 2001 - surprins într-o celebră fotografie cu atacurile asupra turnurilor World Trade Center - a murit din cauza COVID-19, a declarat pentru CNN familia bărbatului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este vorba despre Stephen Cooper, care în 11 septembrie 2001 livra documente în Manhattan, când un ofițer de poliție i-a spus lui și celorlalți trecători să fugă.

Bărbatul a fost surprins într-o celebră forografie de la atentatele din 11 septembrie realizată de Suzanne Plunkett, fotograf Associated Press. El apare în acea imagine în partea stângă, îmbrăcat într-o cămasă neagră și purtând ochelari, alergând alături de alți trecători, în timp ce în spatele lor se vede fumul dens.

„Nu și-a dat seama că a fost fotografiat decât după câteva săptămâni. Se uita într-un ziar sau revistă și și-a văzut fotografia. Era foarte, foarte mândru. Păstra o poză în portofel și o arăta oamenilor”, a afirmat Janet Rashes, partenera de viață a bărbatului.

Cooper, în vârstă de 78 de ani, a murit în Florida pe 28 martie, a spus Rashes.

Suzanne Plunkett, fotograful Associated Press care a surprins faimoasa imagine, a declarat pentru CNN că a rămas în legătură cu unii dintre oamenii din fotografie, dar nu a ajuns niciodată să se întâlnească cu Cooper.

Aproape 3.000 de oameni au fost ucişi, iar alți peste 6.000 au fost răniţi în atacurile teroriste de la World Trade Center din 11 septembrie 2001.