Șefa Secției ATI a Spitalului Județean Galați, Corina Manole, transmite un mesaj pe Facebook în care vorbește despre dezamăgirea și epuizarea cadrelor medicale, spunând că, după încheierea unei ture la ATI Covid, cadrele medicale au nevoie de perfuzii şi oxigen ca să poată să o ia de la capăt. Spitalul Judeţean din Galaţi este focar de COVID-19. Potrivit datelor furnizate de conducerea unităţii medicale, luni, 24 de angajați au fost confirmați pozitiv la testul pentru depistarea infecţiei. Cel puţin nouă pacienţi ai spitalului au fost şi ei infectaţi.

Foto:

Medicul a scris acest mesaj pe contul de Facebook al Secției ATI de la Spitalul Județean Galați.

  • "Voi scrie, din nou, despre NOI, ATI Judeţean. Obosiţi, epuizaţi, resemnaţi...Calul de povară al judeţului, la care unii se uită să vadă cât poate să mai ducă şi îi mai pun în cârcă. Azi, despre Oameni, care după încheierea unei ture la ATI Covid, au nevoie de perfuzii şi oxigen ca să poată să o ia de la capăt. Oameni care s-au străduit să rămână sănătoşi pentru a putea trata cazurile critice din tot judeţul.
  • Acum, vă spun că am obosit şi suntem dezamăgiţi. Ne-am făcut şi ne vom face datoria în continuare, până când vom mai putea... Dar obosiţi psihic, epuizati fizic, resemnaţi. Singura Secţie ATI funcţională permanent din Judeţul Galaţi”, este mesajul postat pe contul oficial al Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Galaţi.

În ultimele zile, la Galați au apărut patru focare de coronavirus, la Spitalul Județean și la penitenciar, a declarat duminică, la Digi 24, prefectul de Galați, Gabriel Avrămescu. La spital, sunt infectate 33 de persoane – pacienți și cadre medicale.

"În spitalul județean, infectarea s-a transmis prin persoane asimptomatice. Vorbim de o transmitere comunitară generată de această vreme favorabilă ieșirilor în aer liber și întâlnirilor", a declarant Gabriel Avrămescu.

Potrivit datelor furnizate de conducerea unităţii medicale, la solicitarea Mediafax, luni, 24 de angajați au fost confirmați pozitiv la testul pentru depistarea infecţiei. Cel puţin nouă pacienţi ai spitalului au fost şi ei infectaţi.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Secţia Medicală 2, care a fost închisă pentru realizarea dezinfecţiei. Medicii şi asistentele care s-au infectat au fost transferaţi la alte unităţi medicale din oraşul Galaţi. Alte cazuri au apărut la secţiile Cardiologie, Chirurgie 2 şi la Unitatea de Primiri Urgenţe.