Turiștii din 59 de state și teritorii care merg în Anglia nu vor intra în carantină de pe 10 iulie, a anunțat guvernul britanic, relatează Reuters. România nu se află pe această listă, ceea ce înseamnă că românii vor fi nevoiți să stea 14 zile în carantină dacă merg în Anglia. Potrivit MAE român, decizia Marii Britanii de a menține restricțiile pentru turiștii români a fost luată în baza recomandărilor epidemiologilor.

Londra - The CityFoto: Wikipedia

UPDATE Ministerul român al Afacerilor de Externe a comunicat că decizia Guvernului britanic a fost luată în baza recomandărilor experților de sănătate și a specialiștilor epidemiologi care urmăresc indicatorii aferenți Covid-19 din toate țările, o nouă evaluare a măsurilor urmând a se face la sfârșitul acestei luni.

MAE mai precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunțului public, faptul că, momentan, pentru cetățenii români se mențin restricțiile existente la frontierele Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Printre cele 59 de state și teritorii care vor forma coridoare cu Anglia sunt Australia, Austria, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Hong Kong, Ungaria, Islanda, Italia, Japonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Serbia, Norvegia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Spania, Elveția, Turcia.

Lista completă a țărilor de proveniență a turiștilor care nu vor fi obligați să se autoizoleze la intrarea pe teritoriu britanic poate fi consultată aici.