DOCUMENT Noi criterii pentru carantină și izolare în cazul persoanelor care intră în România din alte state / Care sunt excepțiile

de I.H.     HotNews.ro
Vineri, 3 iulie 2020, 15:21 Actualitate | Coronavirus


Testare coronavirus
Foto: Vladimir Smirnov / TASS / Profimedia
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri o hotărâre prin care stabilește noi criterii pentru exceptarea de la izolare la sosirea în România. Astfel, în listă vor intra țările din UE și Spațiul Economic European care au rata cazurilor noi de COVID-19 din ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori mai mică sau egală cu a României, în perioada similară.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 33 privind stabilirea noilor criterii de exceptare de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc din țările membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, precum și aprobarea listei țărilor terțe pentru care se aplică exceptarea.
 • Astfel, a fost stabilit drept criteriu pe baza căruia se face exceptarea de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România, din statele membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, care trebuie să fie mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară.
În baza acestui criteriu, Institutul National de Sănătate Publică stabilește lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență și se publicată pe site-ul www.insp.gov.ro.

În adoptarea Hotărârii CNSU numărul 33 din 2 iulie s-a ținut cont de recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE) privind restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE, dar și de recomandările formulate prin Hotărârea nr. 20 din 01.07.2020, a Grupului de suport tehnico - științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, conform autorităților.

Textul integral al Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență:
 • Art.1 (1) Începând cu data prezentei hotărâri, criteriul pe baza căruia se face exceptarea de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România, din statele membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, este reprezentat de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori care trebuie să fie mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară. (2) Pe baza criteriului prevăzut la alin. (1) Institutul National de Sănătate Publică stabilește lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență. (3) Lista prevăzută la alin. (2) se actualizează/revizuiește săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență și se publicată pe site-ul www.insp.gov.ro. (4) Zborurile suspendate către și din țările membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, se reiau de la data includerii în lista prevăzută la alin. (2), a țării respective.
 • Art.2 (1) Lista țărilor terțe exceptate de la măsurile de izolare/carantină aplicabile persoanelor care sosesc în România din acestea se aprobă de către Comitetului Național pentru Situații de Urgență la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică în concordanță cu recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE). (2) Lista va fi actualizată/revizuită săptămânal, la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică și cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în concordanță cu actualizarea/revizuirea realizată la nivelul Consiliului Uniunii Europene.

 • Art.3 Prezenta hotărâre se comunică, pentru punere în aplicare, tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.
Alte 420 de cazuri noi de coronavirus în România au fost anunțate vineri de către Grupul de Comunicare Strategică. Se observă astfel o ușoară scădere față de joi, când numărul îmbolnăvirilor raportate în 24 de ore era de 450. Bilanțul total al celor infectați până acum cu Sars-Cov-2 urcă la 28.166. În ultima zi, au fost raportate 21 de decese noi.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24142 vizualizari

 • +10 (18 voturi)    
  Super informatii ! (Vineri, 3 iulie 2020, 15:37)

  sfarleaza [utilizator]

  "Lista se actualizează săptămânal (...) si se publică pe site-ul www.insp.gov.ro.
  Hotnews, daca gasesti in link'ul ala pe care l'ai pus in stire lista de care povestesti, dau de baut 3 luni la rand :))
  • +8 (12 voturi)    
   link (Vineri, 3 iulie 2020, 16:02)

   Dan Dragan [anonim] i-a raspuns lui sfarleaza

   http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19
 • +1 (11 voturi)    
  Si lista de tari? (Vineri, 3 iulie 2020, 15:37)

  gugurila [utilizator]

  Presupun ca e secreta?

  Site-ul insp blah blah e scris in limba de lemn si nu poti sa gasesti nimic pe el.
  • -2 (16 voturi)    
   Greu cu tehnologia (Vineri, 3 iulie 2020, 16:23)

   BartSimpson [utilizator] i-a raspuns lui gugurila

   http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19
   • +1 (11 voturi)    
    aici gasim doar lista veche din 26 iunie (Vineri, 3 iulie 2020, 17:03)

    panda_rosu [utilizator] i-a raspuns lui BartSimpson

    nu este actualizata lista cu tarile din data de 2 iulie, adica tarile care se incadreaza in noul criteriu anuntat in stire!
    • -2 (12 voturi)    
     Se actualizeaza (Vineri, 3 iulie 2020, 18:34)

     BartSimpson [utilizator] i-a raspuns lui panda_rosu

     O data pe saptamana, din ce am observat lunea .. dar deh, oile au sarit cu minusurile, asa e cand nu intelgi, dai cu bata ca e mai sigur. Me strong, me doesn`t think ..
     • -3 (5 voturi)    
      AHA (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 8:44)

      Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui BartSimpson

      Ai aroganta suficientilor guvernamentali! O groaza de loaze imbecile arogante, tucalari sefi, zac prin birourie guvernamentale. Si cand s-a hotarat o regula, e greu sa bati 10 /20 de nume pe siteul guv. cand ai de la worldometer ZILNIC situatia!? Cat de puturosi si indolenti pot fi sinecuristii de partid? Mai am si un exemplu personal: m-am plans la Orban de o institutie din subordine si raspunsul semnat de un astfel de profitor a venit dupa aproape 2 LUNI ca s-a trimis sesizarea la aia de care ma plangeam!!!
 • +4 (16 voturi)    
  Prostia guvernantilor (Vineri, 3 iulie 2020, 15:49)

  PrivireCritica [utilizator]

  Prostia guvernului sau dorinta lor de a isi pastra autoritatea de suprimare a drepturilor si libertatilor cetatenesti ne va duce in curand pe primul loc in Europa ca si cazuri. Saracii europeni o sa creada ca in Romania e apocalipsa! O sa depasim si Suedia cea fara restrictii cu inca cateva minunate cifre ale Grupului de Comanipulare Strategica. Atunci sa vad cum mai declara Arafat minunata strategie si performanta managementului sau!
  • -2 (20 voturi)    
   BlablaCritica (Vineri, 3 iulie 2020, 16:22)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   "suprimare a drepturilor si libertatilor cetatenesti", du-te in Rusia. Sa vad daca acolo cu drepturile nesuprimate puteti critica si minti toata ziua, SasiuleCritic. Nu v-ar fi rusine kuzminilor!
  • +1 (13 voturi)    
   Am depasit deja Belarus (Vineri, 3 iulie 2020, 16:31)

   justin puscasu [utilizator] i-a raspuns lui PrivireCritica

   la numarul de cazuri pe zi (si la numarul total de morti)
   https://www.worldometers.info/coronavirus/country/belarus/
   • +2 (6 voturi)    
    la cazuri pe zi nu (Vineri, 3 iulie 2020, 22:55)

    TheBorg [utilizator] i-a raspuns lui justin puscasu

    Ei au 29 la milion, noi avem 24 la milion. Ce-i drept, la ei in scadere, la noi in crestere.

    La morti da, dar nu m-as baza foarte mult pe cifrele raportate de o dictatura.

    Adica cumulativ, de la inceput pana azi, ei au de doua ori mai putini morti per milion ca noi. In schimb au de 4 ori mai multe cazuri.

    Deci mortalitatea raportata oficial e de 8 ori mai mica la ei decat la noi. Undeva clar e ceva in neregula.
    • -4 (6 voturi)    
     aha (Vineri, 3 iulie 2020, 23:45)

     srpc [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

     deci tu crezi cifrele publ;cate de mafia portocalie? bravos, da' stiu ca-ti umbla mintiuca :))
     • +2 (4 voturi)    
      hehe (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 8:26)

      transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui srpc

      Oooo, lume veche, lume veche. Te-a reactivat bentu kuzmun postacel? Si tot pentru furat, tot cu #ciumarosie.. Iti duduie muntiuca, nu pot zice nu.
 • +3 (5 voturi)    
  Neclaritate (Vineri, 3 iulie 2020, 17:15)

  DrInOrice [utilizator]

  Deci de cand se poate intra in tara (cu masina) venind din zonele actuale galbene/rosii, fara carantina? Din momentul in care se va publica noua lista cu tarile exceptate? (care se va publica in noaptea de luni spre marti)
 • -4 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 3 iulie 2020, 17:34)

  [anonim]

  • 0 (8 voturi)    
   Arafat la A3 (Vineri, 3 iulie 2020, 20:10)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui

   ca la el acasă, Gîdea îi doar decor...nu prea îl citează colegii pe Tolo, el a scris de Unifarm de două luni...și la Digi nu văzui nimic de Rise Project, nu prea îs solidari...Tolo are articol interesant și în GSP, cu Hideg, patronu Sanimed, abolvent ghici a cărei academii?...academia de informații sri, jo napot...sri are grijă de viețile românilor...cea mai prolifică academie, cred
 • +1 (11 voturi)    
  Nu stiu pentru ce mai vreti liste cu tarile , (Vineri, 3 iulie 2020, 20:38)

  kokos [utilizator]

  ca nu cred ca mai e vreo tara , cel putin din Europa , care sa aiba mai multi infectati la suta de mii de locuitori decat noi.
  • 0 (8 voturi)    
   gresit (Vineri, 3 iulie 2020, 23:21)

   TheBorg [utilizator] i-a raspuns lui kokos

   Luand media pe ultima saptamana, sunt 14 tari care au mai multi infectati zilnic la suta de mii de locuitori: Suedia, Macedonia, Moldova, Luxemburg, Kosovo, Rusia, Muntenegru, Serbia, Bosnia, Belarus, Portugalia, Albania, Ukraina, Bulgaria.

   Suedia de exemplu are de 5 ori mai multi infectati zilnic la suta de mii de locuitori fata de noi.

   Ce-i drept, sunt 36 de tari care au mai putini infectati decat noi. Dar multe dintre aceste tari sunt foarte mici.

   La cazuri zilnice la suta de mii de locuitori, pentru moment suntem un pic sub media Europei. Dar de doua ori peste media Uniunii Europene.
   • 0 (6 voturi)    
    Si mai gresit (Sâmbătă, 4 iulie 2020, 7:46)

    Ion Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

    Se discuta DOAR de tarile UE + SEE. Bine ca n-ai pus pe lista si Brazilia....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by