Florida și-a depășit din nou recordul pentru noi cazuri de Covid-19 înregistrate joi cu 10.000 de teste pozitive, pentru un număr total de 169.106 cazuri identificate în acest stat de la începutul pandemiei, potrivit AFP.

Protest anticarantina FloridaFoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Având în vedere amploarea crizei din sănătate, zona Miami-Wade, cea mai populată din țară cu aproape 2,7 milioane de locuitori, a anunțat purtarea măștii obligatorii în public, cu excepția locurilor de cult.

Guvernatorul republican Ron DeSantis, care a întârziat să impună măsuri de carantină când epidemia s-a răspândit în Statele Unite în martie, a atribuit parțial numerele îngrijorătoare unei campanii de testare „riguroase”.

„Nu vom reveni la închiderea magazinelor”, a avertizat el însă miercuri. „Nu cred că oamenii care merg la magazine sunt cei care provoacă” noile infecții, a adăugat el.

Florida se confruntă cu o adevărată explozie a bolii în rândul tinerilor care, datorită relaxării de la începutul lunii iunie, s-au întors pe plaje și au o viață de noapte cu multe petreceri.

Față de aceste cifre tulburătoare, DeSantis a anunțat că va interzice consumul de alcool în baruri.