Un număr de 11 salariaţi ai Complexului pentru Servicii Sociale Găeşti au fost depistaţi pozitiv cu Covid-19, informează joi, într-un comunicat de presă, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Coronavirus Romania, prelevare probeFoto: Agerpres

Toţi copiii din centru urmează să fie testaţi.

„Ca urmare a testării bilunare profilactice a salariaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Dâmboviţa, la Complexul pentru Servicii Sociale Găeşti au fost testaţi toţi cei 60 de salariaţi, iar pentru 11 dintre ei rezultatul primit astăzi, 02.07.2020, a fost pozitiv. Menţionăm că la acest moment toate persoanele identificate pozitiv la testarea profilactică sunt asimptomatice”, precizează DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, s-a dispus testarea în scop profilactic a celor 64 de copii din centru. De asemenea, s-a solicitat respectarea circuitelor funcţionale; distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru; li s-a interzis salariaţilor să utilizeze în comun anumite spaţii; li s-a impus purtarea echipamentului de protecţie standard pe tot timpul activităţii şi intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă.

În cursul zilei de joi, cele 11 persoane pozitive la SARS-CoV-2 vor fi transportate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, în vederea efectuării examenului de specialitate.

Purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa, a precizat pentru Agerpres că cele 11 persoane vor fi examinate de medici, care vor decide dacă se impune sau nu internarea lor.

„Ancheta epidemiologică este în derulare conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată în iunie 2020”, mai informează DSP Dâmboviţa.