Israelul a înregistrat în ultimele 24 de ore 859 de cazuri, cel mai mare număr de infecții zilnice cu coronavirus de la izbucnirea pandemiei, la puţin timp după ce a impus noi restricţii în urma unei relaxări precipitate, relatează miercuri Times of Israel și Agerpres.

Cartier evrei ultra-ortodocșiFoto: Hotnews

Este vorba de cel mai mare număr înregistrat în ţară de la debutul pandemiei în urmă cu patru luni şi arată că peste 5% din testele realizate au avut un rezultat pozitiv.

După două luni de la o relaxare rapidă a restricţiilor sociale, guvernul a impus luni o serie de măsuri ce limitează majoritatea reuniunilor publice la maximum 50 de persoane, dar continuă să ignore recomandările experţilor şi chiar ai unor oficiali ai sănătăţii care cer măsuri mai drastice pentru a frâna al doilea val de coronavirus.

Deocamdată, numărul mare al noilor infecții nu s-a tradus printr-o creştere semnificativă a deceselor care au crescut uşor în ultimele zile ajungând în total la 320.

Numărul total al persoanelor care au contractat coronavirusul de la debutul pandemiei, în această ţară de 9 milioane de locuitori, a ajuns la 25.547, dintre care peste 8.000 sunt active, iar 56 au necesitat spitalizare fiind considerate grave.

Citește și: