Peste 40 de salariaţi ai Şantierului Naval Damen Galaţi au fost depistați cu COVID-19. Conducerea companiei a impus o serie de reguli stricte, iar persoanele care au intrat în contact cu cei infectaţi au fost izolate, relatează Mediafax.

Santierul naval Damen GalatiFoto: Damen.com

41 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la Şantierul Naval Damen Galaţi în ultimele opt zile. Dintre acestea, 35 de persoane sunt de pe şantier, iar celelalte lucrează la subcontractorii companiei.

„De la ȋnceputul săptămânii 26 şi până ȋn prezent, pe platforma Şantierului Naval Damen Galaţi s-a ȋnregistrat un număr de 41 cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus. Este vorba despre 35 de angajaţi ai şantierului şi 6 angajaţi ai subcontractorilor, 3 dintre cazuri fiind vindecate. Ȋn toate aceste cazuri, am identificat contacţii acestor persoane asigurând intrarea lor ȋn auto-izolare şi am dezinfectat spaţiile/facilităţile ȋn care aceştia şi-au desfăşurat recent activitatea”, au anunţat, la solicitarea MEDIAFAX, reprezentanţii Damen Galaţi.

Conducerea companiei a luat măsuri suplimentare de protecţie.

„Ȋncepând cu data de 25 iunie 2020, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în incinta şantierului nu doar în spaţiile deschise şi în cursele convenţie ci şi în spaţiile închise. S-a început testarea COVID-19 pentru contacţii potenţiali ai cazurilor confirmate. Ȋncepând cu săptămâna 27, s-a introdus lucrul în două schimburi. Ȋncepând cu săptămâna 27, s-a introdus măsura termoscanării la punctele de acces în şantier. Acest lucru se va realiza prin intermediul unor containere speciale prevăzute cu camere de termoscanare asigurând fluidizarea traficului şi triajul epidemiologic”, au explicat reprezentanţii Damen.

De la începutul epidemiei, în Șantierul naval din Galaţi o persoană a decedat după ce a fost depistată cu COVID-19.