​Infecția cu noul coronavirus afectează toate organele, susțin medicii români care au făcut autopsia unor pacienți decedați din cauza COVID-19. Dacă nu ar fi avut boala, aceștia ar fi putut trăi și zeci de ani de acum încolo, chiar dacă sufereau de alte afecțiuni, ținute însă sub control.

HotNews.roFoto: Hotnews

Medicul Sabrina Zurac, directorul medical al spitalului Colentina, a explicat într-un interviu pentru Digi 24, cum sunt afectate organele de noul coronavirus. Primele sunt plămânii și inima.

„La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv, la nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare, la nivelul ficatului. Se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și la afectarea capacității de detoxifiere a organismului, la nivelului rinichiului apar zone de necroză, care fac ca deșeurile toxice din organism să nu se mai elimine așa cum trebuie, iar în restul organelor peste tot unde apar microtromboze apar și zone de necroză, de moarte celulară care duce la disfuncția fiecărui organ în parte și de asemenea în ganglionii limfatici și în splină”, a declarat medicul. (Citește articolul complet pe Digi 24)