Românii care ar vrea să meargă în concediu în străinătate riscă să fie văzuți drept cetățeni ai unei țări cu transmitere accentuată, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile, a declarat luni seară ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. La acest moment, accesul românilor este restricționat în cinci state europene, din cauza numărului în creștere de îmbolnăviri din țara noastră.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Unii oameni vor să meargă în concedii. Poate unii vor merge în afară și vor fi văzuți ca cetățenii unei țări cu transmitere accentuată. E precauție, cum avem și noi, pentru cei care intră în țara noastră, să nu sporească un grad de transmitere accentuată, în comunitate.
  • Fiecare țară își ia măsuri de precauție. Am păstrat lista din 22 iunie, cu cele 17 țări, apoi încă 5 țări în care, dacă te duci, când te intorci nu intri în izolare la domiciliu. Vom actualiza aceste liste odată ce la nivel european vom avea un consens pe un indicator, poate fi acel indicator de număr de cazuri la un milion de locuitori.
  • Ce anunța Centrul European de control al bolilor că noi am ajuns pe locul 3 la transmitere comunitară și numărul de pacienți infectați de la o zi la alta, eu sper să ne putem reveni, fiindcă există atitudini din partea celorlalte țări pentru cetățenii unor țări în care transmiterea comunitară este accentuată. Nu aș vrea să sufere cei care ar vrea, după o perioadă destul de grea, să meargă undeva, să-și facă măcar un minim timp de concediu pentru că alții gestionează prost situația și nu participă la acest efort”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

La acest moment, accesul românilor este restricționat din cauza numărului crescut de cazuri noi de COVID-19 în 5 state europene: Malta, Slovacia, Danemarca, Estonia și Slovenia.