India a raportat peste 17.000 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, ducând bilanțul total peste 500.000, infecțiile crescând în toate orașele mari, inclusiv în capitala New Delhi, arată datele ministerului sănătății, potrivit Reuters.

Coronavirus in IndiaFoto: Biplov Bhuyan/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Epidemia din India este a patra ca mărime din lume, după Statele Unite, Brazilia și Rusia.

Se preconizează că numărul de infecții va crește constant, iar experții care consiliază guvernul federal spun că autoritățile ar trebui acum să se preocupe mai mult de reducerea mortalității decât de reducerea răspândirii Sars-Cov-2.

Consiliul de studiu al Covid-19 de India, condus de Bhramar Mukherjee,profesor de biostatistică la Universitatea Michigan, prognozează că până pe 15 iulie în India vor fi între 770.000 și 925.000 de cazuri.

Pe măsură ce numărul de infecții crește, iar spitalele sunt suprasolicitate, unele orașe, precum New Delhi, se chinuie să construiască unități temporare cu mii de paturi pentru a carantina și trata pacienții cu Covis-19.

Capitala cu 20 de milioane de locuitori are doar 13.200 de paturi pentru aceștia și va adăuga alte 20.000 în următoarele săptămâni, unele gestionate de armată și doctori militari.