Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează vineri, într-un comunicat, că un angajat din cadrul Ambasadei României la Nur-Sultan, Kazahstan, a fost depistat pozitiv cu Covid-19, starea de sănătate a acestuia fiind bună.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea - mai anunță MAE - un angajat din cadrul Consulatului General al României la Cernăuți (Ucraina) a fost testat pozitiv cu Covid-19. Și în acest caz starea de sănătate a persoanei infectate este bună.

MAE precizează că, până la acest moment, nu au fost identificate și alte cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul angajaților din cadrul oficiului consular sau în cadrul misiunii diplomatice.

„Atât în cazul misiunii diplomatice, cât și în cazul oficiului consular au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivelor și membrii de familie”, arată MAE în comunicat.

„În acest context, activitatea celor două misiuni va fi adaptată pentru limitarea expunerii celorlalți membri ai misiunii, fiind întreprinse toate măsurile necesare de distanțare socială şi autoizolare impuse de această situație”, mai precizează MAE.