Unul din cinci locuitori din Moscova are anticorpi la coronavirus, ceea ce sugerează că au fost infectați și vor avea imunitate pentru o perioadă de timp, a afirmat vineri viceprimarul din capitala Rusiei, potrivit Moscow Times.

Coronavirus RusiaFoto: Sergei Savostyanov / TASS / Profimedia

Anastasia Rakova a făcut declarațiile după ce a anunțat că 90.000 de moscoviți au fost testați în perioada 5-18 iunie ca parte a etapei a treia a programului de testare efectuat în tot orașul.

”Putem spune că imunitatea de grup continuă să se formeze și aproximativ 20% dintre moscoviți au o asemenea imunitate”, a declarat Rakova, adăugând că este vorba de o creștere de 2,5% față de testările anterioare.

Autoritățile spun că vor să testeze 6 milioane de oameni, adică aproximativ jumătate din populația Moscovei, pentru a vedea câți au dezvoltat anticorpi.

Oficiali sanitari de la nivel național din domeniul sănătății au declarat anterior, luna aceasta, că unul din șapte ruși, aproximativ 14%, au dezvoltat imunitate la virus. Procentul de imunizare în cazul minorilor sub 17 ani a fost de aproape 20%.