Medicii de la Spitalul Municipal Velingrad și-au depus demisia colectivă. În motivație, ei au menționat că au ajuns la această decizie extremă din cauza regulilor și instrucțiunilor autorităților din sănătate, care se schimbă în permanență, cu privire la tratarea pacienților de COVID-19, informează postul de televiziune bTv de la Sofia. Ei continuă să-i trateze pe acești pacienți, însă insistă pentru o întâlnire cu reprezentanții Autorității Naționale Operative pentru tratarea coronavirusului, citează Mediapool și Rador.

BulgariaFoto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Profimedia

Medicii susțin că spitalul nu dispune de condiții pentru tratarea bolnavilor de coronavirus. Cu toate acestea, ei tratează astfel de pacienți. În spitalul municipal sunt în tratament 7 persoane cu COVID-19, iar alte cinci sunt în izolator, fiind suspecte de coronavirus.

“Suntem dezamăgiți de modul în care primim indicații contradictorii și ordine de tratare a pacienților de COVID-19”, a subliniat doctorul Vankov de la Secția de Neurologie.

“Noi nu suntem niște oameni care se tem, ne-am ales această profesie și înțelegem care sunt riscurile în ceea ce ne privește, dar în spitalul nostru nu avem condiții de tratare a acestei afecțiuni”, a adăugat el. În opinia sa, spitalul, care este unul mic, construit în anul 1953, nu corespunde condițiilor sanitare și de igienă pentru a fi tratați pacienți de coronavirus. “Se amestecă fluxurile de sănătoși și bolnavi, iar medicii care-i tratează pe bolnavii de coronavirus, oferă consultații și în alte secții”, a menționat el.

Potrivit spuselor sale, orice măsuri s-ar lua, nu se poate garanta că alți bolnavi nu vor fi contaminați.