14 cetățeni români locuiesc în complexul din Mondragone, regiunea Campania, din Italia, pentru care a fost instituită măsura carantinei și unde a fost trimisă Armata, informează joi seară MAE. Potrivit autorităților italiene, aici au fost înregistrate până acum 49 de cazuri de infectare cu COVID-19 însă ”nu există la acest moment o confirmare în privința existenței unor cetățeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv”.

Ambulanta in CodognoFoto: Profimedia Images

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presă referitoare la situația unor cetățeni români aflați în imobile supuse măsurii carantinei în localitatea Mondragone, regiunea Campania, Republica Italiană și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și situația persoanelor in cauză.

”Conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale reprezentanților misiunii diplomatice, în complexul pentru care a fost instituită măsura carantinei locuiesc 14 cetățeni români. De asemenea, autoritățile italiene au confirmat că au fost înregistrate până la acest moment 49 de cazuri de infectare cu COVID-19 însă, conform datelor oficiale, nu există la acest moment o confirmare în privința existenței unor cetățeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv”, arată MAE.

Totodată, MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Roma nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la acest caz.