Guvernul de la Sofia propune prelungirea stării epidemice de alertă în Bulgaria până la data de 15 iulie, s-a anunțat, la începutul ședinței de guvern, miercuri. Schimbarea va fi făcută printr-un ordin al ministrului bulgar al sănătății, Kiril Ananiev, și la propunerea inspectorului principal din domeniul sănătății, docentul Anghel Kunchev. Decizia se ia din cauza creșterii cazurilor de coronavirus în Bulgaria, în ultimele două săptămâni, potrivit Mediapool.

Coronavirus BulgariaFoto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Profimedia

Alte 130 de noi cazuri de coronavirus și un decedat s-au înregistrat în Bulgaria în ultimele 24 de ore. Femeia care a murit avea 65 de ani și suferea și de alte afecțiuni. Numărul de teste efectuate este unul record – 2.946. De la începutul epidemiei au fost contaminate 4.114 de persoane, iar numărul vindecaților se ridică la 2.217. În ultimele 24 de ore au fost vindecate 46 de persoane. S-au înregistrat 208 decese. Continuă să crească numărul persoanelor care sunt internate în spital pentru tratament sau supraveghere – vorbim de 362 de cazuri. Rămâne stabil numărul pacienților aflați în stare gravă – doar 13 persoane cu COVID-19 sunt tratate în secțiile de terapie intensivă, citează Rador

Cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în Sofia – 25 de cazuri. Este o reducere, comparativ cu zilele anterioare, când au fost circa 30 de cazuri noi pe zi. Urmează orașele Kiustendil - cu 17 cazuri noi, Sliven - cu 12. Se înregistrează o creștere semnificativă a cazurilor descoperite la Varna și la Burgas, adică 12, respectiv 9, în ultimele 24 de ore.

Celelalte cazuri sunt la Blagoevgrad – 1, Vidin – 1, Kârdjali – 1, Lovech – 1, Pazardjik – 10, Pernik – 4, Pleven – 2, Plovdiv – 6, Razgrad – 2, Smolian – 1, Regiunea Sofia – 17, Stara Zagora – 4, Shumen – 4, Yambol – 1.