Aplicația care ar fi trebuit să îi avertizeze pe francezi dacă au intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus, StopCovid, a alertat doar 14 oameni că au fost în apropiere de cineva cu Covid-19 în trei săptămâni de când a fost lansată, astfel că a fost dezinstalată de 460.000 de ori, relatează The Guardian.

Restrictii coronavirus FrantaFoto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Doar 68 de persoane au semnalat că au fost testați pozitiv cu coronavirus pe aplicație.

Secretarul de stat francez pentru domeniul digital, Cedric O, a spus spus că aplicația a fost descărcată și activată de 1,8 milioane de ori pe dispozitive Android și Apple de când a fost lansată pe 2 iulie, de atunci a fost dezinstalată de 460.000 de ori.

”Trebuie să recunosc, problema numărului de notificări, care este destul de scăzută, ne-a suprins”, a spus secretarul de stat.

El a dat vina pentru numărul oamenilor care au raportat că au fost testați pozitiv la Covid-19 pe aplicație ”pentru prevalența scăzută a epidemiei” în Franța, unde numărul cazurilor scade zilnic.

Prin contrast, aplicația Germaniei, lansată săptămâna trecută, a fost descarcată de 10 milioane de ori. O a spus că este vorba de ”diferențele culturale” dintre cele două state.

”Epidemia nu s-a terminat; descoperim acum noi focare în fiecare zi. StopCovid este un instryment adițional pentru a câștiga timp în descoperirea cazurilor”, a spus Maurice-Pierre Planel, director adjunct al Direcției de Sănătate din Franța.

Autoritățile au estimat că aplicația a fost descărcată doar de 3% din populație, dar are nevoie de ajungă la 20% pentru a fi folositoare.

O a spus că aplicația trebuie să evolueze spre a avertiza populația cu privire la ”al doilea val... pe care îl preconizează toată lumea”. Pe termen lung, guvernul speră că StopCovid poate fi făcută să funcționeze în coordonare cu aplicațiile vecinilor UE ai Franței.

Franța are acum un pic sub 9.500 de oameni în spital și 682 la terapie intensivă. Numărul deceselor din spital a crescut cu 26 în ultimele 24 de ore potrivit datelor oficiale.