O sută de români din localitatea Magdeburg din Germania au fost diagnosticați cu COVID-19, iar autoritățile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, sub paza poliției, a anunțat miercuri Ministerul de Externe.

Testare coronavirusFoto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale reprezentanților diplomatici români, până la acest moment, au fost confirmate 100 de cazuri de infectare în rândul cetățenilor români din Magdeburg, capitala landului Saxonia-Anhalt.

Autoritățile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, respectarea acesteia fiind supravegheată de către echipaje de poliție.

În acest context, a fost stabilit un sistem de aprovizionare cu alimente și produse de strictă necesitate, iar începând de marți funcționează o linie telefonică specială la care persoanele afectate pot obține informații cu privire la reglementările specifice carantinei și pot solicita furnizarea de alimente sau alte produse necesare. Informațiile sunt asigurate atât în limba germană, cât și în limba română.

De asemenea, MAE precizează că, până la acest moment, la Ambasada României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la situația menționată.

Primele informații despre acest focar în rândul românilor din Germania au fost transmise de MAE în urmă cu o săptămână. Atunci, ministerul preciza că erau confirmați cu coronavirus 38 de români, iar unul dintre ei a decedat.