Pub-urile, restaurantele și hotelurile din Anglia vor putea să se redeschidă începând cu data de 4 iulie în următoarea fază de relaxare a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat premierul Boris Johnson, citat de Reuters.

Boris JohnsonFoto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

”Toate serviciile de ospitalitate vor fi limitate la servirea la masă, iar recomandarea noastră este de a folosi un nivel minim de personal și de contact cu clienții”, a declarat premierul britanic în parlament.

Vom solicita patronilor să ajute echipele de testare și anchetă epidemiologică din sistemul public de sănătate în cazul oricăror focare prin colectarea detaliilor de contact ale clienților, a mai spus Boris Johnson.

Premierul era presat de mediul de afaceri, în special de sectorul HoReCa, dar și de membri ai Partidului Conservator, să relaxeze restricțiile, dar până acum s-a opus de teama unui al doilea val al epidemiei.

Acum spune că, în condițiile în care rata de infectare scade și pericolul unui al doilea val este mic, poate redeschide părți din economie și aduce viața în Marea Britanie aproape de normalitate.