După mai bine de 100 de zile de carantină rezidenții orașului New York au putut celebra luni progresul în combaterea coronavirusului printr-o ieșire la o cafenea în aer liber, o vizită la magazinele mult timp închise sau la frizer, relatează Reuters.

Coronavirus New YorkFoto: Braulio Jatar/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odată epicentrul pandemiei la nivel mondial, orașul New York a fost ultima regiune din stat care a avansat în a doua fază a relaxării carantinei, permițând de astăzi redeschiderea restaurantelor și barurilor în aer liber și a multor magazine.

Frizeriile și saloanele au putut întâmpina clienți pentru prima oară de la mijlocul lunii martie iar tot de luni au fost redeschise și locurile de joacă pentru copii.

Pandemia a cauzat aproape 120.000 de decese în Statele Unite.

În timp ce new yorkezii s-au putut bucura de relaxarea restricțiilor mai multe state din sudul și sud-vestul Statelor Unite au raportat creșteri record ale numărului de noi infecții și spitalizări.

Numărul de cazuri depistate în Arizona, California, Florida și Texas, state în care este concentrată aproximativ o treime din populația SUA, au crescut la niveluri record săptămâna trecută.

Alabama, Georgia, Nevada, Oklahoma, Oregon, South Carolina, Utah și Wyoming au înregistrat la rândul lor o creștere a numărului de noi infecții.