O profesoara din Iaşi a intrat în contact cu cel puţin alte 20 de cadre didactice, în timpul corectării lucrărilor de la Evaluarea Națională a fost confirmată cu noul coronavirus, transmite Mediafax.

Coronavirus RomaniaFoto: - / Xinhua News / Profimedia

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași început o anchetă epidemiologică. Profesoara a fost confirmată la sfârşitul acestei săptămâni, după ce a participat la corectarea lucrărilor pentru Evaluarea Naţională. Femeia este deja internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

„Este o situaţie deosebit de gravă, deoarece persoana respectivă a intrat în contact cu aproximativ 20-30 cadre didactice care au participat la corectarea lucrărilor la proba Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională. Aşteptăm să vedem dacă vom avea alte cazuri de infectare cu COVID-19 printre contacţii doamnei respective. Fiind corector, nu a intrat în contact cu elevii, ci cu foarte mulţi profesori", a declarat presei Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

Acesta afirmă că situaţiile în care elevi şi profesori sunt infectaţi sunt cauzate şi de redeschiderea şcolilor. „Considerăm că este o recrudescenţă şi pe fondul deschiderilor unităţilor şcolare. Rămâne să vedem în următoarea perioadă care vor fi consecinţele. Dacă lucrurile decurg în acest ritm mi-e teamă ca nu cumva preşedintele României să recurgă la reinstituirea măsurii stării de urgenţă”, a precizat Laviniu Lăcustă.