Premierul Ludovic Orban le transmite reprezentanților din industria HoReCa, care au cerut insistent redeschiderea restaurantelor, că "dacă nivelul de răspândire a virusului nu va depăşi anumite limite, se va putea, dacă nu, nu".

bucatarie restaurantFoto: Max Pixel

Întrebat sâmbătă ce le răspunde celor din industria HoReCa, care cer ridicarea restricțiilor pentru că le sunt afectate afacerile, Ludovic Orban a răspuns că totul depinde de evoluţia epidemiei de COVID-19.

"Am avut consultări repetate cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, foarte multe runde de întâlniri şi la fiecare întâlnire le-am spus: Dacă se poate, da. Dacă nivelul de răspândire a virusului nu va depăşi anumite limite, se va putea, dacă nu, nu. Oricum, va trebui să aşteptăm evoluţia pentru că măsurile le-am luat din 15 în 15 zile, în mod gradual, am aşteptat să vedem efectul ca să nu apară o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri”, a afirmat Orban.