Premierul Ludovic Orban spune că riscul de transmitere în comunitate a coronavirusului a crescut semnificativ și îi îndeamnă pe români să respecte regulile și să se protejeze.

Testare coronavirusFoto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

"Odată cu măsurile de relaxare, chiar dacă noi le-am luat într-o cadenţă bine gândită, pas cu pas, treptat, numărul interacţiunilor între oameni a crescut semnificativ şi riscul de transmitere în comunitate a crescut semnificativ. Personal, urmăresc cu atenţie evoluţia cazurilor, îndemn oamenii să respecte regulile, să se protejeze, să-i protejeze pe ceilalţi", a declarat vineri Ludovic Orban.

El a mai spus că este vorba despre "o creştere rezonabilă" a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

"Nu este una care să ne sperie", a adăugat Orban, întrebat dacă Guvernul are în vedere noi măsuri în contextul creşterii numărului de cazuri de îmbolnăviri.

320 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 23.400. De asemenea, în ultima zi au fost înregistrate 11 decese. Numărul pacienților vindecați, de la începutul epidemiei în România, este de 16.555.