Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București este "plin, nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu etc.", afirmă Simin Aysel Florescu, medic de boli infecțioase și directorul medical al spitalului.

Simin Aysel FlorescuFoto: AGERPRES

"Ne-am relaxat. Toată lumea e fericită. Unii cred că boala asta nici nu a existat vreodată. Ei bine, există. Si e din ce în ce mai multă... Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale 'Dr. Victor Babes' din București e plin. Nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu, etc. Colegii din DSP cauta locuri in spital. Noi primim cât timp încă mai putem asigura un flux externare-internare, dar în condițiile astea, deja suntem plini. Terapia intensivă e colmatată, spitalul plin, medicii și asistentele în acțiune maxima. E plin. Nici la inceput nu a fost așa... pe scurt, azi (joi - n.red.): 2.200 externați, 1.700 confirmați. Boala exista și poate fi atât de gravă cum nu vă închipuiți", a scris medicul Simin Aysel Florescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Simin Aysel Florescu mai spune că "Vad comentarii: 'pai da, e plin cu asimptomatici...' Asimptomaticii pot deveni simptomatici în 5-6 zile... ce surpriză, nu?? Da, factorii de risc și comorbiditățile sunt foarte importanți. Dar... nu numai... mai există și un factor necunoscut, care determină forma severă la pacienți aparent fără risc. Nu știm tot despre această infecție. Învățăm din mers. Știm însă că trebuie evitată îmbolnăvirea, cât putem de mult. Teribilismul, falsa siguranță și ignoranța fac victime."

  • ASSMB: 303 pacienți cu coronavirus internați la Spitalul Victor Babeș, majoritatea cu simptome ușoare

Administrația Spitatelor și Serviciilor Medicale București, în subordinea căreia se află Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, precizează vineri "ca urmare a unor informații vehiculate în ultimele zile în spațiul public, că vineri, 19.06.2020, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș sunt internați 303 pacienți bolnavi de COVID-19, marea majoritate cu simptome ușoare. Un număr de 7 pacienți sunt în Terapie Intensivă, dintre care 2 sunt intubați."

În acest moment, în cadrul spitalului sunt 450 de paturi alocate bolnavilor de COVID-19, în acest moment fiind disponibile aproximativ 150 de paturi, mai precizează conducerea spitalului.

Citește și: